Діагностика раку: як не пропустити діагноз

Якщо мова йде про рак, то ціна помилкового діагнозу може бути занадто високою. На жаль, похибки в дослідженнях досі зустрічаються не так вже й рідко. Водночас лише точний діагноз — це основа для призначення ефективного лікування!

Ми живемо в епоху революції в лікуванні раку. Найкращі результати можливі, якщо пацієнт отримає персоналізовану терапію — тобто лікування, продумане і прораховане під конкретну людину і її пухлину. Першим і найважливішим кроком до встановлення правильного діагнозу стає гістологічне дослідження. Інші методи (наприклад, КТ або УЗД) можуть показати, де знаходиться пухлина, але «розпізнати» її особливості їм не під силу. Тільки ретельне дослідження клітин допомагає визначити тактику дій і вносить розуміння в подальший прогноз.

У Лікарні ізраїльської онкології LISOD знають, наскільки важливо точно визначити, з яким видом захворювання доводиться мати справу. Адже буває і так, що первинну пухлину виявити не вдається, а діагностуються лише її метастази. У такому випадку лише дослідження зразка тканин розставляє всі крапки над «і».

Щоб виключити можливість помилки і отримати максимальну інформацію про пухлину, ми обов'язково проводимо верифікацію діагнозу у провідній лабораторії Німеччини. Ми повинні бути впевнені, що пацієнт отримує те лікування, яке йому необхідне. Висновок німецьких експертів дозволяє нам переконатися, що діагноз встановлений правильно. Таким чином діагностуються навіть рідкісні і складні захворювання, а в Україні можливостей для подібної діагностики не так вже й багато.

При цьому в LISOD є власна патоморфологічна лабораторія, що повністю відповідає вимогам, які пред'являються до лабораторії онкологічної лікарні. Тут проводиться весь спектр біохімічних, цитологічних, гістологічних, імуногістохімічних досліджень.

У лабораторії можлива гістологічна експрес-діагностика. Це дає можливість хірургам прямо під час операції визначити, чи в достатньому обсязі проведене втручання, чи не потрібно видалити трохи більше тканин, щоб у зрізі були відсутні клітини пухлини.

Використання широких діагностичних можливостей дозволяє фахівцям лікарні LISOD максимально скоротити шлях до правильного діагнозу кожного пацієнта, з урахуванням отриманої інформації дати рекомендації і призначити ефективне лікування.

Запишіться на консультацію або діагностику:

0 (800) 500-110 — безкоштовно зі стаціонарних телефонів по Україні;

+38 (044) 277-8-277 — щодня з 09:00 до 20:00.

Інші новини