ВИПЕРЕДИТИ ВОРОГА НА КІЛЬКА КРОКІВ!

Ми завжди будемо повторювати, що рак можна вилікувати. Але це не та перемога, на шляху до якої підійдуть будь-які засоби. Рак — підступний супротивник, і лище дотримання певних правил допоможе «покласти його на лопатки».

* Раннє виявлення

Що раніше діагностується захворювання, то вищі шанси на ремісію або довгострокове виживання. Не ігноруйте симптоми, які можуть говорити про серйозну
хворобу. Регулярно проходьте скринінги — виробіть корисну звичку стежити за станом здоров`я. Про програми скринінгу в LISOD можна детально дізнатися за посиланням: https://www.lissod.com.ua/prevention/take-care/scrining-programs/

* Зверніться до клінічного онколога

Якщо у вас підозрюють рак, краще звернутися не до хірурга або хіміотерапевтів, а проконсультуватися з клінічним онкологом або онкогінекологом (якщо мова йде про гінекологію). Клінічний онколог бачить загальну картину захворювання і виступає координатором, рекомендуючи правильний план лікування. У Лікарні ізраїльської онкології LISOD план терапії складається консиліумом лікарів — фахівцями різних напрямків, які діють відповідно до міжнародних протоколів. Індивідуально для кожного клінічного випадку підбираються методи і препарати, які можуть бути ефективними.

* Шукайте команду фахівців, які успішно лікують рак

Лікування раку, як правило, завжди комплексне і вимагає організованої роботи команди лікарів. Тому краще шукати не одного фахівця-онколога, а лікарню, в якій є можливості для повноцінної діагностики та ефективного лікування онкозахворювань.

* Отримайте ще одну думку

Не варто ніяковіти, запитуючи думку інших фахівців про вашу ситуацію. Якщо мова йде про рак, життєво важливо знати точний діагноз і отримати правильне лікування. Тому вислухайте думку кількох лікарів і переконайтеся, що ви на правильному шляху.

* Дізнайтеся все про ваш тип раку

Володіючи інформацією про захворювання, ви будете почувати себе більш впевнено. Задавайте питання лікарю, шукайте інформацію на медичних сайтах. Дослідження показують, що відповідальне ставлення до лікування дозволяє досягти кращих результатів.

* Довіряйте традиційній медицині

Хірургія, хіміотерапія, променева і гормональна терапія — методи, які давно довели свою ефективність у лікуванні онкопатологій. З кожним роком можливості традиційної медицини розширюються, точність і результативність підвищується. Завдяки появі таргетної та імунотерапії лікування стає все більш індивідуалізованим і цілеспрямованим. Не втрачайте час на «нетрадиційне лікування»: цей шлях не зможе привести вас до кубку переможця.

* Зберігайте оптимізм і шукайте підтримку

У лікуванні раку дуже важливий позитивний настрій. Звичайно, одного тільки позитиву недостатньо, але це — важливий фактор для досягнення успіху. Тому
живіть повноцінним життям: любіть, творіть, захоплюйтеся і насолоджуйтеся! Шукайте підтримки у друзів і сім`ї, в спільнотах онкоодужуючих. Виконуйте легкі вправи, багато гуляйте, вживайте здорову їжу. Займайтеся із психологом і ніколи не дозволяйте страху керувати вами!

Запишіться на консультацію в LISOD:
0-800-500-110 — безкоштовно по Україні;
+38 (044) 277-8-277 — з 9.00 до 20.00.




Інші новини