У сузір`ї найкращих. Медичний тріатлон з лікування раку

Для людей необізнаних тріатлон виглядає змаганням суперменів, які в межах перегонів повинні проплисти, пробігти і проїхати на велосипеді величезну кількість
кілометрів. Зрозуміло одне: без багаторічних тренувань таку дистанцію пройти неможливо.

Але помірятися «богатирською силою» здатні не тільки спортсмени. Днями в Бухаресті (Румунія) відбулася VII Міжнародна конференція з медичного тріатлону в
діагностиці та лікуванні раку молочної залози. Позмагатися в підходах і навичках, довести свою точку зору зібралося ціле сузір`я всесвітньо відомих онкологів, хірургів, пластичних хірургів та інших фахівців. Щоб домогтися успіхів, кожному з експертів, як справжньому олімпійському чемпіону, знадобилися роки практики і вивчення усього найбільш важливого і актуального про лікування раку молочної залози. Особливо пишаємося тим, що єдиним спікером з України став онколог, хірург, завідувач Центру сучасної мамології LISOD Андрій Жигулін.

На конференції розглядалися три головні теми: хірургія сторожових лімфовузлів; онкопластична і реконструктивна хірургія грудей; неоад`ювантна терапія при раку молочної залози. Андрій Валентинович представив дві доповіді — і поділився досвідом проведення онкопластичних операцій, а також розповів про особливості хірургії після неоад`ювантного лікування раку молочної залози.

«Bucharest Breast Conference 2019. Дуже цікава програма і гарячі дискусії! — поділився враженнями Андрій Жигулін.Завжди чудово зустріти старих і нових друзів і відчути фантастичну атмосферу в Румунії!»

На фінішній прямій медичного тріатлону всіх учасників чекали бурхливі овації. Звісно ж, ніхто з експертів не збирається зупинятися на досягнутому, адже тільки інтенсивна практика, застосування нових технологій і вивчення результатів досліджень допомагають здобути перемогу над раком. В онкології головний приз — це не кубок або медаль. Головна перемога для лікаря — це здоров`я пацієнта, його повноцінне життя без раку і без страху за завтрашній день.


У сузір`ї найкращих. Медичний тріатлон з лікування раку,фотогалерея (2 фото)

Інші новини