ПАЦІЄНТ ПОВИНЕН ЖИТИ ПОВНОЦІННО!

Більшості пацієнтів, у яких діагностоване онкологічне захворювання, належить пройти складний шлях лікування. Операція, променева терапія, лікарські препарати (у тому числі хіміотерапія, гормональна, таргетна й імунотерапія) допомагають одужати, але так чи інакше впливають на тіло людини. Можуть з`явитися ускладнення — післяопераційні болі, лімфостаз, проблеми з суглобами, порушується робота органів шлунково-кишкового тракту, нирок.

Фахівці Лікарні ізраїльської онкології LISOD знають: недостатньо тільки вилікувати людину від раку. Дуже важливо відновити функції організму, щоб не постраждала якість життя пацієнта. Побічні ефекти лікування можна звести до мінімуму, якщо вчасно почати програму реабілітації. Саме тому в команді фахівців LISOD працюють досвідчені реабілітологи, які індивідуально для кожного пацієнта розробляють програму відновлення, доповнюючи або змінюючи її при необхідності.

На жаль, в Україні цій темі поки приділяється недостатньо уваги, і пацієнти в більшості випадків залишаються наодинці зі своїми проблемами. Але ситуація
повинна і може змінитися! 16-17 травня відбулася Науково-практична конференція з міжнародною участю «Санаторно-курортна реабілітація онкологічних хворих», організатором якої виступила Кафедра онкології та дитячої онкології ХМАПО. Були запрошені спікери з України, Чехії, Латвії, Литви. Слухачами конференції стали лікарі різних спеціальностей — онкологи, фізіотерапевти, реабілітологи, терапевти, сімейні лікарі, педіатри, психологи і т.д.

Ми пишаємося тим, що фахівець з фізичної реабілітації Лікарні ізраїльської онкології LISOD Світлана Коваль виступила на конференції з двома доповідями — «Методи відновлення онкологічних пацієнтів після оперативного втручання відповідно до періодів реабілітації» і «Лімфодренажне тейпування в лікуванні набряків після лімфодиссекцій»!

«Ми допомагаємо відновити фізичне здоров`я і хороше самопочуття, завдяки цьому поліпшується і психологічний стан пацієнтів, — зазначила Світлана Григорівна, — Реабілітація дарує людині впевненість у власних силах, дозволяє повернутися до звичного способу життя. А дати можливість пацієнту жити повноцінно — це така ж важлива мета, як і перемога над раком. Приємно відзначити, що теми моїх доповідей виявилися актуальними і викликали величезний інтерес у слухачів! До мене підходили учасники, щоб уточнити деталі і дізнатися більше про наш досвід. У свою чергу я познайомилася з підходами, які застосовують колеги, сподіваюся, ми й надалі зможемо ділитися своїми досягненнями».

Ще один захід, у якому взяли участь фахівці LISOD закінчився. Але робота і допомога пацієнтам тривають. Сьогодні, завтра і щодня наші лікарі будуть робити все можливе, щоб вилікувати рак і зберегти хорошу якість життя кожної людини. І звичайно ж, вони з радістю будуть ділитися своїм досвідом, щоб якомога більше онкопацієнтів назавжди забули про свою хворобу!

ПАЦІЄНТ ПОВИНЕН ЖИТИ ПОВНОЦІННО!,фотогалерея (2 фото)

Інші новини