ПЕРЕВІРТЕ СВОЇ РОДИМКИ!

Всім відомо, що меланома — найбільш агресивний вид раку шкіри. Але водночас цю хворобу можна вилікувати з імовірністю 98%, якщо її виявити на ранній стадії.

Меланома виникає з низки причин, і вплив сонця — лише одна з них. Саме тому захворювання може з`явитися на ділянках тіла, які ніколи не засмагають (шкіра голови, підошви ніг, долоні, статеві органи тощо). Іноді новоутворення може бути виявлене навіть між пальців, під нігтями або в очах.

Це одне з небагатьох онкологічних захворювань, яке можна запідозрити самостійно, проводячи регулярні огляди своєї шкіри. Будь-яка зміна зовнішнього вигляду родимки (кольору, розміру, форми), нерівний край, включення декількох відтінків кольору, свербіж або кров — це привід без зволікань звернутися до лікаря. При цьому дуже важливо потрапити до дерматолога або онколога, а не до косметолога.

У Лікарні ізраїльської онкології LISOD пацієнтів приймає досвідчений онкодерматолог. Обов`язково проводиться дерматоскопія — огляд родимок спеціальним приладом з багаторазовим збільшенням. Не варто боятися процедури — це безболісно і безпечно. Якщо виникає необхідність, новоутворення видаляється і
проводиться обов`язкове гістологічне дослідження, яке підтверджує або спростовує діагноз.

Перевіряйте свої родимки! Це дозволить на ранньому етапі виявити захворювання і успішно вилікувати його. І нехай меланому не можна попередити на 100%, можна зменшити шанси на її виникнення, якщо уникати сонячних опіків. Користуйтеся сонцезахисним кремом, носіть одяг, що зменшить вплив променів, не відвідуйте солярії — ці прості рекомендації можуть врятувати ваше життя.

Запишіться на консультацію онкодерматолога:
0-800-500-110 — безкоштовно по Україні;
+ 38-044-277-8-277 — щодня з 9.00 до 20.00.

Інші новини