LISOD: КОЖЕН НА СВОЄМУ МІСЦІ

«Я вже втретє на майстер-класі у Сергія Байдо, і відчуваю величезне бажання спостерігати за роботою віртуоза лапароскопії знову і знову», каже Андрій Коваленко, к.м.н., лікар вищої категорії, хірург Центра хірургії печінки, підшлункової залози та жовчних шляхів ім. В.С. Земскова, на базі КМКЛ №10, м. Київ.

Андрій Петрович упевнений, що такі заходи дають безцінний досвід усім хірургам: і тим, хто вже застосовує у своїй практиці лапароскопічні втручання, і тим, хто лише мріє осягнути ази цього надскладного мистецтва.

— Знання, якими ділиться Сергій Байдо, украй важливі для фахівця хірургічного профілю. Адже, як показує практика, в роботі хірурга в будь-який момент може статися ситуація, коли потрібно швидко прийняти рішення, від якого може залежати життя пацієнта. Сергій Вікторович вчить і цього!

Андрій Коваленко також наголошує на тому, що Сергій Байдо володіє власними напрацюваннями та методиками, які в деяких випадках відрізняються від
загальноприйнятих стандартів. При цьому вони набагато ефективніші: завдяки їм прискорюється час операції, полегшується робота асистентів і медичних сестер
тощо.

— Напевно, це залежить від досвіду і прагнення Сергія Вікторовича не зупинятися на досягнутому. Постійне акумулювання нової інформації дає йому можливість не уникати сміливих ідей, рішень і створювати власні методики. А це досить складне завдання і досягається воно не за один рік!

Андрія Петровича також вразила злагоджена робота всієї операційної команди:

— Асистент діє як оперуючий лікар, медсестри — як асистент... Робота настільки злагоджена і відпрацьована, що не потрібно навіть слів, достатньо
тільки погляду. Я б порівняв це зі складним механізмом, в якому безліч деталей, але все це працює чітко й злагоджено, без жодних зупинок. Кожен знає свої функції і миттєво їх виконує. Така узгодженість і розумний розподіл обов`язків теж впливають на якість і швидкість роботи. Ще до візиту в вашу лікарню я чув багато хороших відгуків про LISOD. А перебуваючи тут зрозумів, у чому ж секрет успіху — це командна робота. Тому що практично неможливо зробити щось корисне самостійно — один у полі не воїн.

Ставлення до роботи у всіх різне. Деякі люди виконують свої професійні обов`язки через звички й потреби, інші — по-справжньому отримують задоволення від самого процесу і результатів такої діяльності. У LISOD же кожен розуміє, що він — на своєму місці!


Інші новини