УКРАЇНСЬКИЙ ЛІКАР, ЩО ЗМІНИВ СВІТ ЛАПАРОСКОПІЇ

«Він завжди там, де відбуваються важливі події» – ці слова яскраво характеризують онколога, хірурга, заступника головного лікаря LISOD Сергія Байдо. Так було і минулого тижня: не встиг закінчитися його візит до Кореї, де відбувся 44-й Конгрес KSELS, а Сергій Вікторович вже поспішав до Баку на V Азербайджансько-німецько-турецький медичний конгрес.

Це мультидисциплінарний конгрес із малоінвазивної хірургії, який щороку проводять Асоціація мінімально-інвазивних хірургів Азербайджану і Азербайджансько-німецьке товариство медичної співпраці (GAMCA) за організаційної підтримки Національного центру онкології, – розповідає Сергій Байдо. – Міжнародний захід є дуже корисним із точки зору підготовки експертів і обміну досвідом, а також це прекрасний майданчик для нових знайомств і отримання важливої інформації для молодих фахівців.

Цього року в ході міжнародного конгресу в якості референтів взяли участь понад 20 професорів і лекторів, запрошених із університетських клінік Німеччини, Туреччини, Швейцарії, Австрії. Дуже приємно, що одним із експертів, а також єдиним представником від України був наш неперевершений хірург Сергій Байдо.

Учасники конгресу – а їх було близько 600 осіб із 15 країн світу – обговорювали актуальні проблеми медицини, проводили інтерактивні дискусії складних клінічних випадків, а також обмінювалися знаннями і досвідом, – ділиться враженнями Сергій Вікторович. – Це були незабутні три дні, насичені теорією (з презентаціями та лекціями) і воркшопами (з практичними «тренінг-боксами» для молодих лікарів).

Крім «співголовування» в експертній раді, Сергій Байдо поділився з учасниками конгресу досвідом лікарні LISOD щодо «Лапароскопічної хірургії при раку шлунка». А в перервах не було відбою від бажаючих поспілкуватися з Сергієм Вікторовичем, адже в медичних колах Сергій Байдо – це «український лікар, якому вдалося змінити світ лапароскопії».

Як стати найкращим у тому, що ти робиш? Для цього потрібно не тільки самовдосконалюватися, вчитися і бути в постійному пошуку чогось нового, але і передавати свій досвід іншим. Недарма слово «лікар» походить від латинського слова «доце», що означає «вчити», і лікарі LISOD гідно несуть це звання!



УКРАЇНСЬКИЙ ЛІКАР, ЩО ЗМІНИВ СВІТ ЛАПАРОСКОПІЇ,фотогалерея (6 фото)

Інші новини