Думайте не про страх, а про здоров'я!

Ви відкладали проведення колоноскопії, тому що сама думка про це викликає у вас жах? Можемо впевнено сказати — ви не самотні. Але якщо розібратися, то
з`ясується, що боятися немає чого. Насправді ж грамотно виконана процедура може врятувати ваше життя.

Що діагностуємо?


Колоректальний рак — це онкологічне захворювання з високою летальністю. За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, щорічно в світі реєструється понад 500 тисяч нових випадків захворювання. Ризик захворіти становить приблизно 1 до 20, але деякі фактори можуть підвищити ймовірність розвитку хвороби (сімейна історія, спосіб життя, вік тощо). Дуже важливо знати, що відсутність симптомів не означає, що раку немає. Ознак (кров у калі, біль у животі, постійна діарея або запори) може не бути, поки не стане занадто пізно.


Колоноскопія має вирішальне значення в ранньому виявленні колоректального раку і його профілактиці. Оглядаючи поверхню слизової під час процедури, лікар може побачити найменші зміни на ній. Одразу ж видаляються поліпи — і це золотий стандарт профілактики раку кишечника! Крім того, є ще одна перевага. Помітивши маленьку пухлину і провівши ендоскопічне УЗД для оцінки поширення процесу, лікар може відразу ж ендоскопічно видалити її.
Таким чином, може не знадобитися серйозна операція з видаленням частини кишечника і виведенням стоми. До речі, ендоУЗІ — один із критеріїв прогресивності медустанови. За наявності цього метода діагностики лікарі можуть точно дотримуватися міжнародних рекомендацій із лікування багатьох онкозахворювань. І LISOD — поки одна з небагатьох українських лікарень, фахівці якої з успіхом застосовують цей вид обстеження. Онкологічні захворювання в прямому кишечнику розвиваються дуже довго, збільшуються повільно, тому регулярне виконання колоноскопії після 45 років — це
один із ключів до довголіття! Позбавляємося від страхів


№1. Це не соромно!


Іноді пацієнти роками відкладають життєво важливу процедуру через те, що хвилюються, який вигляд будуть мати під час її проведення. Можемо вас запевнити — лікар зосереджений тільки на тому, що він бачить на моніторі. Фахівець уважно вивчає внутрішню поверхню кишечника, щоб виявити всі потенційні проблеми, які можуть вплинути на стан здоров`я. 


№2. Це не боляче!


Якщо ви ніяк не можете наважитися пройти першу в житті колоноскопію або проходили її багато років тому і досі здригається від спогадів, то знайте — боляче не буде! Ефективне знеболення — це стандарт у сучасній діагностиці. У LISOD колоноскопія проводиться під медичним сном. Пацієнт не відчуває ні болю, ні дискомфорту. Він спокійно спить, і це сон з турботою про власне здоров`я.


№3. Не потрібно боятися результатів!


Через страх почути поганий діагноз пацієнти можуть відмовлятися від діагностики. Досвід багатьох людей, які пройшли лікування, показує: якщо хвороба виявлена рано, її можна успішно вилікувати. Сучасні методи і знання лікарів допомагають в більшості випадків взяти хворобу під контроль і подарувати людині ще довгі роки життя. Пам`ятайте, що колоноскопія — це головний крок до профілактики раку кишечника. Будьте героєм у власних очах! Запишіться на колоноскопію і відчуйте радість від того, що ви переступили через свої страхи і вжили заходів, щоб захистити своє здоров`я і щастя!

Обговоріть деталі обстеження по телефону:
0 (800) 500-110 — безкоштовно по Україні;
+38 (044) 277-8-277 — щодня з 09:00 до 20:00.

Інші новини