Воркшоп у LISOD: 5 днів теорії без відриву від практики

У своїй професійній діяльності кожному лікарю доводиться щось робити вперше.

І кожен «дебют» особливо хвилюючий і викликає емоції, які будуть згадуватися навіть через роки. Провідні лікарі LISOD володіють унікальним досвідом і величезними знаннями, тому завжди відкриті до спілкування з колегами. Вони проводять майстер-класи та онлайн-трансляції, виступають спікерами та експертами спеціалізованих заходів — усе це вже стало звичною частиною складної, але захоплюючої роботи. А протягом останнього тижня у професіоналів лікарні з'явилася нова можливість — побувати в ролі наставників для зарубіжних «студентів».

18 лютого стартував перший в Україні міжнародний семінар «Онкопластична і реконструктивна хірургія молочної залози в міждисциплінарному підході», організований в межах Центрально-східно-європейського консорціуму хірургів-маммологов. До Центру сучасної мамології LISOD приїхали дев'ять хірургів із Польщі та Латвії.

Протягом тижня вони відвідували теоретичні заняття з усіх актуальних тем сучасної онкопластичної і реконструктивної хірургії, а ще освоювали практичний курс прямо в операційних.

Войцех Піровський, хірург-онколог з Кракова, розповів, що цей курс був дуже цікавим і суттєво відрізнявся від майстер-класів, які проходять в Польщі. «Я отримав багато нової інформації від доктора Жигуліна і побачив такі хірургічні техніки, які я раніше ніколи не використовував, але тепер, можливо, спробую».

Молодий лікар з Польщі Магда Нікель зазначила, що завжди цікаво спостерігати за роботою колег: «Іноді бачиш якісь дрібниці, які можна робити краще. Лекції Андрія Жигуліна були насичені інформацією, і при цьому вся вона була розкладена «по поличках». Це дійсно дуже хороший досвід, і я сподіваюся, що все це допоможе мені і моїм пацієнтам». Також учасниця зазначила, що їй дуже сподобалася лекція про те, як спілкуватися з пацієнтами, адже це важливе вміння для хорошого лікаря.

Марта Бржошко — аспірант із онкологічної хірургії, вона вперше бере участь у подібному курсі, тому уявляла собі все інакше. «Тут все так чудово! Дуже багато технічних моментів, про які нам говорив Андрій Жигулін, — безцінний досвід для мене. Це не теорія, не інформація з підручників, а реальні пацієнти — ти вчишся, як з ними працювати і як вирішувати проблеми, якщо вони виникли».

«Для мене це незабутній досвід і можливість подивитися, як працюють майстри своєї справи, — поділився Матеуш Орліковський. — Андрій Жигулін показав нам дуже багато цікавих моментів, приділяв увагу деталям, особливо в операційній. Це було справжнє задоволення. Я вивчив дуже багато нових речей і думаю, що мені ще є над чим працювати».

Один з учасників семінару, Владислав Гавел, до Києва і LISOD приїхав уже вдруге. Для нього найважливішим було побувати в операційній і подивитися, як проходить операція. Він особливо відзначив лекції, присвячені ускладненням. «Для мене лікарня LISOD — дуже важливе місце, куди можна приїжджати, щоб побачити, як займаються реконструктивною хірургією. Велика честь і величезне задоволення — брати участь в міжнародному семінарі. Дуже приємно працювати з Андрієм Жигуліним, який володіє знаннями і може поділитися ними, спасибі за цю унікальну можливість навчання онкопластичній хірургії».

«Ми із задоволенням ділимося своїм досвідом і знаннями, показуємо, як ми працюємо, — розповів онколог, хірург, керівник Центру сучасної мамології LISOD Андрій Жигулін. — Це перший наш досвід проведення семінарів в міжнародному форматі, але я бачу, що колеги приємно вражені результатами».

П'ять днів пролетіли, мов одна мить! І сьогодні учасники семінару повертаються в рідні краї - із новими знаннями, ідеями, окрилені і натхненні. А лікарі LISOD тим часом будуть готуватися до наступних зустрічей, відточувати майстерність і повертати людям здоров'я і красу.

Воркшоп у LISOD: 5 днів теорії без відриву від практики,фотогалерея (6 фото)

Інші новини