Інтенсивно, насичено і суперінформативно!

У LISOD знову відбувся «випуск студентів» - учасників курсів тематичного удосконалення, організованих спільно з ХМАПО. Два тижні курсів з онкопластичної і реконструктивної хірургії пролетіли на одному диханні! Інтенсивна теоретична частина, участь у міждисциплінарних консиліумах, присутність в операційних, дискусії - все це дало курсантам море позитивних вражень та емоцій. Отримані на курсах теоретичні та практичні знання лікарі зможуть успішно застосовувати в щоденній практиці.Своїми враженнями хірурги, мамологи, онкологи з різних  регіонів нашої країни поділилися  з нами:

Костянтин Гванцеладзе: Це чудова можливість навчитися професії в практикуючих фахівців. Говорять, що за такий короткий час не можна дізнатися багато. Відвідавши ці курси, я переконався у зворотному: програма курсу була дуже ретельно спланована  та послідовна, а весь матеріал якісно відфільтрований для виділення найважливішого.

Ковальова Лілія: Вважаю, що це найкращий курс післядипломної освіти за спеціальністю «онкохірургія», який я могла десь пройти. Впевнена, що аналогів цим курсам в Україні більше немає. Хотілося б відзначити високий професійний рівень лекторів, зокрема Андрія Валентиновича Жигуліна. Це дуже освічена й інтелігентна людина, та ще й з педагогічним талантом. Спілкуватися з ним - одне задоволення! Вся інформація була представлена в дуже простому вигляді, як то кажуть, «бери і застосовуй!». Мені здається, що навіть доступніше, ніж у студентські роки. На високому рівні матеріально-технічне забезпечення. Важливий і той факт, що нам не просто подавали сухий матеріал. Кожен раз лектори запитували, чи все нам зрозуміло; ми могли, не соромлячись, задати будь-яке питання, що нас цікавило по ті чи іншій темі. У такій атмосфері ми відчували себе дуже комфортно. Вважаю, що LISOD - найкраща лікарня в Україні, де допомога онкологічним пацієнтам надається на найвищому рівні.

Рощина Лариса: Про існування цих курсів дізналася в ... Римі, на симпозіумі, саме там я познайомилася з Андрієм Жигуліним. Наука не стоїть на місці: з'являються нові методики, нові технології, про які можна дізнатися або з англомовної літератури, якщо ти володієш мовою, або ж на курсах. Тому дуже задоволена, що потрапила сюди. Ці заняття допомагають займатися самоосвітою, вдосконалюватися. Завдяки отриманим знанням, ми, лікарі, будемо приносити ще більше користі нашим співгромадянам. Хотілося б також відзначити копітку роботу Андрія Валентиновича: це ж скільки треба було «перелопатити» літератури, вибрати з неї все найголовніше! На це йде величезна кількість часу, сил і енергії. Тому дуже вдячна йому за отримані знання!

Пробончук Євген: Курси були досить інформативними : як для хірургів, так і для клінічних онкологів. Дуже багато інформації надано щодо лікування злоякісних патологій: хіміотерапії, гормонотерапії, таргетної терапії, онкохірургії. Операції, які виконує Андрій Валентинович у LISOD, - практично не робить ніхто у всій Україні. Завдяки досвіду і знанням, якими він поділився з нами, ми зможемо на місцях не тільки лікувати пацієнток, а й покращувати їх зовнішність. Я не вперше тут і багато чому вже навчився, але приїхав іще раз задля того,  щоб виконувати операції ще якісніше.

Бавикін Євген: Величезне спасибі всьому керівництву LISOD і Андрію Жигуліну зокрема за той багаж знань, який ми отримали на курсах і які додалися до базових. Добре продумана програма і можливість постійної консультації з викладачами допомагала швидко перейти від теорії до практики, завдяки чому досить легко засвоюється весь матеріал і наочно видно результати.

Кучко Сергій: Я перший раз на подібних курсах і, сподіваюся, не останній. Якість теоретичної і практичної частини - дуже висока. Ми отримали цінні знання від лекторів про сучасний рівень лікування в онкології, зокрема, раку молочної залози. Такі ж високі знання отримали  і на практичних заняттях біля операційного столу. Велика подяка  лікарні LISOD за цю можливість і особливо Андрію Валентиновичу, який прекрасно організував курси. Хочеться також відзначити ставлення колективу лікарні до курсантів: нам провели чудову екскурсію закладом, ми побачили всі напрямки розвитку цієї установи і перспективи на майбутнє. Для мене LISOD - це модель такої лікарні, якою має бути в майбутньому вся медицина в Україні.

 Продовжуючи цілеспрямовану і системну роботу в реалізації науково-практичного підходу в лікуванні раку молочної залози, фахівці LISOD не зупиняються на досягнутому. Наступного року в планах нашої Лікарні - впровадження нових проектів, організація конференцій і курсів. Слідкуйте за нашими подіями на сторінці ФБ, сайті LISOD - і до нових зустрічей!

Інтенсивно, насичено і суперінформативно!,фотогалерея (2 фото)

Інші новини