Вчимося разом: професійний курс підготовки пройдено!

Минулий тиждень для учасників ІХ курсів тематичного удосконалення «Клінічна Мамологія» закінчився отриманням сертифікатів. А разом із ними - безцінного багажу знань про сучасні тенденції в лікуванні раку молочної залози.

Нагадаємо, що з 5 по 16 листопада 2018 року в Національному медичному університеті ім. О.О. Богомольця пройшли ІХ курси тематичного удосконалення «Клінічна Мамологія», в тому числі з 12 до 16 листопада - на базі Лікарні LISOD.

- Черговий курс, організований спільно з Національним медичним університетом ім. О.О. Богомольця для лікарів загальної практики, онкологів, хірургів, гінекологів, завершився на базі Центру сучасної мамології LISOD, - ділиться враженнями Андрій Жигулін, хірург, мамолог, завідувач Центром. – Цього разу  група була особлива: серед учасників - більшість хірургів, які займаються лікуванням захворювань молочної залози.

Андрій Валентинович також розповів, що частина курсів на базі LISOD була присвячена сучасним підходам у радіотерапії, хірургії та реабілітації пацієнтів із раком молочної залози. Своїми знаннями і досвідом поділилися радіологи, реабілітологи, психологи Лікарні ізраїльської онкології . Також у курсі брали участь і представники лабораторії CSD, які розповідали  про особливості патогістологічної, цитологічної, генетичної діагностики раку грудей; як це впливає на вибір тактики лікування та особливості такого лікування.

- Ми детально і ретельно обговорювали всі питання, котрі стосуються хірургічної техніки лікування хвороб молочної залози, активно працювали в операційній. Учасники курсів побачили фактично увесь спектр онкопластичної  органозберігаючої  хірургії та  різні варіанти хірургії, - зазначає Андрій Жигулін. - Я думаю, це був дуже вдалий і взаємоцікавий  курс. Упевнений, що спільними зусиллями ми можемо змінити на краще теперішню медичну освіту і практику в Україні.

Грищенко Галина (Запоріжжя, медичний центр «Юлис») від імені всіх «курсантів» подякувала організаторам заходу за таку унікальну можливість:

- Я довгий час активно шукала курси удосконалення по мамології для лікарів. І ось на сторінці LISOD у фейсбуці знайшла інформацію про ІХ курси тематичного удосконалення «Клінічна мамологія», - розповідає Галина Михайлівна. - Кожен день був розпланований цікаво і різноманітно. Всі лекції були досить обємними  і насиченими. А практична частина в операційній - це неоціненні знання і досвід, адже недарма кажуть, що краще один раз побачити, ніж сто разів почути! Кожен з учасників курсів міг знайти свою «нішу»: комусь цікаво було побувати на прийомі з онкологами, інші більш тяжіли до роботи в  операційній. Думаю, кожен отримав від курсів саме те, за чим сюди і приїхав. Тому ми дуже вдячні організаторам за такий захід і можу з упевненістю заявити, що аналогів таких курсів в Україні більше немає!

Вчимося разом: професійний курс підготовки пройдено!,фотогалерея (11 фото)

Інші новини