Лапароскопія в LISOD: уміємо самі і вчимо інших

Будь-яку хворобу можна подолати, якщо за це беруться мультидисциплінарні команди фахівців. Лікувальні методи і технології постійно вдосконалюються. Сучасна онкологія взагалі розвивається стрімким темпом. І сьогодні завдяки глобальному співробітництву, обміну досвідом та ідеями з'являється все більше можливостей досягти значного прогресу в медицині і отримати ще більш успішні результати в лікуванні найсерйозніших захворювань.

Україна — не виняток, у різних регіонах постійно проводяться семінари, форуми, майстер-класи, спрямовані на розширення можливостей сучасної медицини і пошук істини в дискусіях професіоналів. 15 листопада в Києві відбулася Науково-практична конференція «Актуальні питання загальної та невідкладної хірургії», присвячена 100-річчю заснування Національної медичної академії післядипломної освіти ім. П.Л. Шупика та організована кафедрою загальної і невідкладної хірургії за підтримки Національної медичної академії післядипломної освіти (НМАПО) ім. П.Л. Шупика.

Головними темами для обговорення стали актуальні питання діагностики та лікування гострої кишкової непрохідності, гнійно-запальні захворювання органів черевної порожнини і сучасні напрямки лікувальної тактики при невідкладних станах. Із доповіддю «Лапароскопічна хірургія колоректального раку» на заході виступив хірург, онколог Лікарні ізраїльської онкології LISOD Дмитро Голуб.

— Лапароскопічні операції сьогодні застосовуються все ширше. І це пояснюється тим, що вони дозволяють досягти хороших результатів, не завдаючи пацієнтові значної операційної травми, — зазначив Дмитро Андрійович. — У нас в LISOD на сьогодні 99% всіх операцій на органах черевної порожнини проводиться за допомогою малоінвазивного доступу. Не є винятком і хірургія раку ободової і прямої кишки. На конференції ми представили досягнення хірургів лікарні LISOD у виконанні лапароскопічних резекцій з приводу колоректального раку. Нам є про що розповісти і чим поділитися, адже ми провели близько 400 таких резекцій. Ми пишаємося тим, що наш досвід — один із найбільших в Україні.

Лапароскопіческіе операції особливо важливі при лікуванні онкологічних захворювань, адже після таких втручань пацієнт швидко відновлюється і може перейти до наступного етапу лікування, не втрачаючи часу. Крім того, малотравматична хірургія має менше ризиків виникнення післяопераційних ускладнень.

Сьогодні хірургія без скальпеля стає стандартом якісної допомоги пацієнтам при різних патологічних станах і захворюваннях. І лікарі LISOD готові ділитися своїм досвідом, щоб кожен пацієнт в Україні міг отримати гідне і ефективне лікування.

Інші новини