Конгрес у Білорусі: традиції та нововведення в променевій діагностиці

Жовтень цього року лікарі LISOD провели дуже активно - насичені прийоми пацієнтів, перельоти і переїзди на найцікавіші наукові заходи планети. Ще одна подія, на якій не обійшлося без представників Лікарні ізраїльської онкології, - це 1-й Конгрес Білоруського товариства радіологів.

Променева діагностика - відносно молода галузь медицини, яка почала своє існування приблизно 130 років тому, після відкриття рентгенівського випромінювання. Однак за останні 40 років, завдяки науковому прогресу, з'явилося багато принципово нових методів отримання медичних зображень.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, сьогодні до 80% всіх діагнозів встановлюється саме за допомогою методів променевої діагностики. Провідні методи - УЗД, КТ, МРТ, «золотий» стандарт ПЕТ-КТ.

У Мінську зібралися понад 500 фахівців із Сербії, Франції, Греції, Великобританії, Хорватії, Італії, Австрії, США, Туреччини, України та Білорусі. Головною метою заходу стало інформування фахівців променевої діагностики і суміжних спеціальностей про поточний стан і новітні досягнення рентгенології, магнітно-резонансної томографії, ультразвукової діагностики, ядерної медицини та радіаційної безпеки.

Програма заходу включала виступи доповідачів, а також презентацію сучасного атласу «Ультразвукова візуалізація в мамології». Теми доповідей були актуальні і цікаві - це стандарти в променевій діагностиці; робота міждисциплінарної команди лікарів; нові клінічні технології в протонній терапії і багато іншого. Крім того, на заході обговорювалися шляхи подальшого розвитку діагностики, нові методики і відкриття, які можуть змінити сприйняття захворювань і надати більше можливостей для їх виявлення.

Конгрес у Білорусі відвідав лікар-рентгенолог, завідувач відділенням променевої діагностики LISOD Микола Новиков. «Це масштабна подія з хорошою організацією, - поділився враженнями Микола Євгенович. - Найважливіше - можливість поспілкуватися з європейськими колегами. І незважаючи на те, що конгрес закінчився, заряд натхнення від спілкування з професіоналами і відкритими людьми залишиться ще надовго. Величезне спасибі всім приголомшливим людям, які створили і наповнили ці чудові кілька днів! »

В цілому променева діагностика в руках професіоналів - це надточні інструменти, що дозволяють скоротити шлях до постановки правильного діагнозу. Дуже важливо, щоб цей напрямок медицини розвивався і удосконалювався. Новітні технології діагностики повинні бути доступні будь-якій людині, адже від своєчасної постановки діагнозу може залежати життя пацієнта.

Інші новини