Про секрети успішних операцій

Печінка — це головний орган, що очищує організм від токсичних і шкідливих речовин. Захворювання печінки, як правило, вимагають від лікарів негайного і професійного втручання. Але ситуація ускладнюється тим, що проблеми в цьому органі не завжди легко діагностувати і навіть запідозрити, оскільки початок патологічного процесу найчастіше проходить безсимптомно.

Але наука не стоїть на місці, постійно з'являються нові методи і інструменти, що дозволяють лікарям діяти більш точно і цілеспрямовано, поліпшувати прогнози і збільшувати шанси пацієнтів на повне одужання в будь-якій клінічній ситуації. Тому відвідування міжнародних медичних конференцій — це реальна можливість для кожного учасника не тільки дізнатися про нові можливості, але й побачити, як працюють колеги.

У перший тиждень жовтня в Медичному центрі Асан в Сеулі (Південна Корея) відбувся 2-й міжнародний симпозіум гепатобіліарних хірургів ISLS 2018, який відвідали 620 учасників із 41 країни світу. Головною метою заходу було надати можливість лікарям і вченим обговорити актуальні проблеми, обмінятися новітньою інформацією про трансплантацію і хірургію печінки та підшлункової залози, ендоскопічної та лапароскопічної хірургії, а також сприяти співробітництву між учасниками з усього світу. Спеціально запрошені експерти і делегати поділилися цінними академічними дослідженнями, досягненнями та отриманими результатами. У межах симпозіуму прозвучало 43 лекції та продемонстровано 232 електронних плаката. Крім того, у режимі реального часу відбулися відеосесії з операційних, під час яких демонструвалися найсучасніші хірургічні досягнення і прийоми.

Приємно відзначити, що медики Лікарні ізраїльської онкології LISOD — завжди в центрі важливих подій. Міжнародний симпозіум відвідав заступник головного лікаря з хірургічної роботи, онколог, хірург Сергій Байдо. «Приголомшливі три дні в Сеулі на симпозіумі гепатобіліарних хірургів, — зазначив Сергій Вікторович. — Шикарні доповіді, бездоганна жива хірургія. Яскраві враження взагалі, але особливі від фінальної частини програми: екстремальні резекції печінки».

ISLS — це міжнародне співтовариство хірургів печінки. Організований спільнотою симпозіум став важливою платформою для обміну цінними ідеями, передовими розробками і інноваціями, що відбуваються в усьому світі. Завдяки діяльності ISLS стає загальнодоступною інформація про можливості та досягнення в галузі трансплантації та хірургії печінки. Міжнародне співробітництво в цій сфері сприяє подальшому прогресу і розширенню можливостей медиків.

Інші новини