Рідкісні види раку: знаємо, лікуємо, перемагаємо

Бувають ситуації, коли онкологічний діагноз не викликає сумнівів. Але іноді лікарям доводиться мати справу з хворобою, яка зустрічається дуже рідко. У таких випадках найважливіше — правильно ідентифікувати захворювання, щоб призначити ефективне лікування і дати пацієнту можливість вилікуватися.

На жаль, темі рідкісних онкозахворювань завжди приділялося не дуже багато уваги. Але протягом останніх п'яти років світова онкологія зробила значний крок уперед. Цьому сприяли, зокрема, європейські дослідницькі програми і публікація інформації про окремі захворюваннях 36 різними дослідницькими групами.

Щоб поділитися новітніми досягненнями в діагностиці та лікуванні рідкісних онкологічних захворювань в гінекології, Європейське товариство гінекологічної онкології (ESGO) втретє зібрало учасників з усього світу. Триденна конференція «State of the Art Conference» пройшла в Ліоні (Франція). На неї приїхали понад 700 гінекологів, онкогінекологів, хірургів, клінічних онкологів, радіологів та патологів із різних куточків планети. Учасницею цього важливого заходу стала Інна Суботіна, провідний онкогінеколог Лікарні ізраїльської онкології LISOD.

«Наукова конференція ESGO в Ліоні традиційно пройшла на високому рівні, — розповіла Інна Віталіївна. — Доповіді стосувалися конкретних онкологічних захворювань, сучасних наукових оглядів з біології пухлинних процесів, біомаркерів, збереження фертильності, оновлених посібників GCIG/ESGO». Також у межах заходу обговорювалися актуальні питання щодо перспектив та розробки майбутніх клінічних досліджень. Зокрема, Європейська мережа гінекологів (ENGOT) підтримує співпрацю між групами вчених в різних країнах, щоб об'єднати національні ініціативи і провести клінічні випробування з лікування рідкісних видів раку.

«Відвідування освітніх заходів ESGO вносить значні переваги в поліпшення тактики лікування гінекологічних злоякісних новоутворень і впровадження інноваційних методів лікування в щоденну практику лікаря-онкогинеколога, — зазначила Інна Суботіна. — По закінченні конференції залишилися тільки позитивні враження. Зустрічі з іноземними колегами, живі дискусії в невимушеній дружній обстановці, безумовно, мотивують до подальшого розвитку. А ще дуже здивувало місто Ліон своєї неперевершеної архітектурою, самобутньою історією розвитку, дивним неповторним шармом і французької манерою».

Такі заходи дають можливість кожному учаснику істотно підвищити рівень кваліфікації. У лікарів не повинно залишатися «білих плям» у знаннях, адже від своєчасної діагностики та вміння поставити правильний діагноз залежать життя пацієнтів. Саме тому для лікарів LISOD участь в міжнародних і національних конфренціях, майстер-класах, семінарах — важлива частина роботи. Тільки постійно вдосконалюючись та вивчаючи нові технології, методики і розробки, можна запропонувати пацієнтам ефективне і безпечне лікування.

Рідкісні види раку: знаємо, лікуємо, перемагаємо,фотогалерея (4 фото)

Інші новини