«Операції, які проводить Сергій Байдо, сьогодні можуть виконати лише одиниці, зірки світової хірургії», — Вейсал Керімов, завідувач хірургічним відділенням клініки «Інтернешнл Медікал Центр» в Баку

Щоб за допомогою лапароскопії, без великих розрізів, виконати складну онкологічну операцію, слід дотримуватися двох найважливіших умов — високотехнологічна матеріальна база і майстерність хірурга. Крім того, щоб все більше людей, які потребують оперативного лікування, могли отримати таку допомогу, необхідний постійний обмін досвідом між фахівцями. Саме з метою обміну досвідом відвідав лікарню LISOD Вейсал Керімов — відомий в Азербайджані лікар, завідувач хірургічним відділенням клініки «Інтернешнл Медікал Центр» в Баку.

Розповідає Вейсал Керімов: «Я побачив, як доктор Сергій Байдо провів за допомогою лапароскопії три найскладніші онкологічні операції: гастректомію (видалення шлунка), езофагектомію (видалення пухлини стравоходу), радикальну гістеректомію (операція Вертгейма). Це вищий пілотаж, виняткова майстерність, віртуозність. Такі об'ємні лапароскопічні операції сьогодні виконують далеко не у всіх світових клініках, і можуть їх провести лише одиниці, зірки хірургії ».

За словами Вейсала Керімова, завдяки його візиту в Україну в Азербайджані тепер більше знатимуть про виняткові за складністю і в, той же час, малотравматичні операції, які проводить Сергій Байдо.

«Мушу зазначити, — говорить доктор Керімов, — що ціни на послуги в LISOD набагато нижче, ніж в сусідній з нами Туреччини, і нижче, ніж в клініках Європи. Мені дуже сподобалося, що Лікарня ізраїльської онкології розташована за містом, в такій чудовій кліматичній зоні. Красиві корпуси, затишні холи — все це дуже важливо для пацієнтів, для їх настрою, комфорту. Я відводжу в Баку найкращі враження і безцінний хірургічний досвід. Від душі дякую Сергієві Байдо за майстер-класи. Він — кращий з кращих. Обов'язково приїду ще».

Операції без розрізів, без травми, без великої крововтрати, без ускладнень і без болю — це не майбутнє, а сьогоднішній день хірургії. Професіонали стверджують, що сьогодні немає меж для лапароскопічної хірургії. Всі операції, які до сих пір у багатьох лікарнях і клініках проводяться традиційним «відкритим» методом, можна виконати за допомогою лапароскопічного методу.

Інші новини