«Нестандартні» методи боротьби з раком — на 8 березня!

Відразу два незвичайних подарунка отримали пацієнтки від LISOD 8 березня. Лікарня ізраїльської онкології виступила спонсором команди «Онко-світ» на традиційному жіночому ралі. Крім того, в LISOD пройшов показ мод, моделями якого теж стали пацієнтки лікарні.

Учасниці виїжджали на старт ралі під оплески і фотоспалахи, їх зустрічали на фініші обіймами, квітами і подарунками. А в проміжку між стартом і фінішем було три години гонки по складній трасі. І вони зробили це! Вони — це команда «Онко-світ», команда жінок, що долають рак, і їх подруг.

Їх участь в ралі — вже перемога. Слова «рак — не вирок», здавалося б, стали банальними, але для цих жінок вони мають справжній сенс. Для Наталії Корчиної, Тетяни Мещерякової, Ірини Григор'євої, Валентини Рудніченко, Ніни Кучеренко, Сабіни Гахової життя не просто продовжується — їхнє життя є яскравішим і вишуканішим, ніж у багатьох, хто здоровий і не переніс таких випробувань, як онкологічний діагноз і важке тривале лікування. Це їх виклик, їх звернення до тих, хто в розпачі і не може подолати страх: «Не здаватися, лікуватися, боротися і стати сильніше, ніж до хвороби!».

Каже капітан команди Наталія Корчина «Я рада, що брала участь в ралі, емоції переповнюють. Це було непросто: все пройти і не пропустити потрібні повороти. На деяких ділянках доводилося їхати зі швидкістю не більше 30 км на годину, а в звичайному житті я воджу машину зовсім по-іншому».

І вони не просто вдало стартували і вдало фінішували — екіпаж Наталії Корчиної за сумою балів виявився в числі лідерів, а Ірина Григор'єва і Валентина Рудниченко посіли друге місце в своєму класі машин.

Вже після фінішу ділиться враженнями Тетяна Мещерякова: «Звичайно, ми всі хвилювалися. Але це був абсолютний драйв, якого ми навіть не очікували. Ми всі вдячні LISOD за підтримку. Ми їхали правильно і в прекрасному настрої, отримали величезне задоволення. Наша команда — це вісім учасниць гонки і найчудовіша група підтримки. Серед нас чотири жінки — пацієнтки Лікарні ізраїльської онкології. Мені здається, що ми сьогодні відкрили додатковий "нетрадиційний" метод боротьби з раком».

Говорить головний лікар Лікарні ізраїльської онкології Алла Вінницька: «Важливо не тільки отримувати ефективне лікування. Необхідні віра в своїх лікарів, віра в успіх, позитивний настрій, незважаючи на труднощі хвороби. Сказати собі — рак не вирок і не змусить мене відмовитися від моїх прагнень і планів. Саме такий підхід повертає повноцінне здоров'я, і в цьому ми завжди намагаємося допомогти нашим пацієнтам».

Поки гонщиці підкорювали віражі, в LISOD проходило свято краси і елегантності. Пацієнтки, які залишилися 8 березня в лікарні, виступили справжніми моделями на подіумі. Наряди для них підготувала відомий дизайнер одягу Ольга Лимар. Серед глядачів були учасники хору університету ім. Тараса Шевченка і керівник Фонду «Рожева стрічка» Ольга Фещенко. Вони приїхали в цей день спеціально, щоб підтримати наших пацієнток оплесками і чудовими піснями. 

«Нестандартні» методи боротьби з раком — на 8 березня!,фотогалерея (5 фото)

Інші новини