«Секрет популярності LISOD у медичних колах - це згуртована команда»

Наймогутніша зброя проти раку шлунка - його рання і точна діагностика. Вчасно проведене обстеження допомагає попередити рак, провести ефективне лікування передракових захворювань або виявити пухлину на початковому етапі, коли шанси на повне одужання високі.

LISOD - це медзаклад, де не тільки проводять безболісні ендоскопічні дослідження за допомогою новітнього обладнання та виявляють навіть мінімальні відхилення від норми. Це лікарня, яка ділиться своїми напрацюваннями з іншими.

Протягом двох днів хірург, ендоскопіст LISOD Вадим Корпяк проводив майстер-класи по ендоскопії. Наталія Гольченко, лікар-ендоскопіст медичного центру «Медсоюз» (м. Суми), спостерігаючи за роботою злагодженої команди, зазначила практичну користь заходу:

- Проведення колоноскопії, гастроскопії, застосування хромоскопії, видалення дрібних поліпів і багато іншого, що мені пощастило побачити на майстер-класі, - це реальні практичні знання, які я зможу застосувати в своїй лікарській практиці, - ділиться враженнями Наталія Олександрівна. - Хотілося б також відзначити високий рівень підготовки і професіоналізм Вадима Степановича Корпяка. Це не перший майстер-клас, який я відвідую, але подати інформацію так, як це робить він, - крок за кроком, з акцентом на головному - не кожен зможе. Це було цікаво, талановито і фахово.

Наталія Гольченко, розповідаючи про свою роботу, поділилася проблемами, які, напевно, існують в кожному невеликому містечку нашої країни:

- Як не сумно констатувати, але в невеликих районних центрах рівень захворювання на рак із кожним роком все вищий, а рівень надання онкологічної допомоги все нижчий, - відзначає Наталія Олександрівна. - Команди онколог-діагност-хірург тут немає: кожен фахівець - «окрема ланка». Думаю, саме тому «на периферії», рак 3-4 стадії не лікується ... Спостерігаючи за згуртованою  роботою фахівців суміжних напрямів у LISOD, я зрозуміла, в чому таємниця популярності вашої Лікарні в медичних колах - це командна робота! До речі саме від своїх колег-ендоскопістів я дізналася про проведення в клініці LISOD майстер-класів. Також хочеться відзначити наявність у LISOD високого рівня технічного оснащення, що дає всі можливості для точної діагностики і лікування захворювань шлунково-кишкового тракту, в тому числі раннього раку шлунка і кишечника - це безпечно і професійно!

Інші новини