Знання без кордонів і перельотів: новий освітній проект LISOD

Коли мова заходить про освіту лікарів, багато хто уявляє собі нудні лекції в університетській аудиторії, фрази латиною, стукіт крейди об дошку і заклики зберігати тишу.

Напевно, трапляється і так, але запевняємо вас: навчання може бути мотивуючим, надихаючим і харизматичним! А ще настільки насиченим корисною інформацією, щоб хотілося одразу ж перейти до практики і втілити отримані знання.

Минулого тижня в операційній у онколога, заступника головлікаря LISOD із хірургічної роботи Сергія Байдо зібралося понад 250 осіб! Але не хвилюйтеся, нам не довелося для цього перебудовувати лікарню, просто сучасні технології дозволяють розширити рамки і вийти за межі. Все просто: не так давно Сергій Вікторович отримав пропозицію взяти участь у спеціалізованому проекті і поділитися знаннями з колегами із різних країн під час прямої онлайн-трансляції. Це не перший подібний досвід для нашого лікаря, адже протягом багатьох років провідний хірург проводив школу лапароскопічної хірургії за різними нозологіями, де представляв корисні кейси для колег.

«Ми провели онлайн майстер-клас із лапароскопічної резекції шлунка з D2-лімфодиссекцією у пацієнтки з аденокарциномою шлунка, — розповів Сергій Байдо. — Упевнений, що цифра в 250 підключень не повною мірою відображає кількість охоплених користувачів, адже мені відомо, що в багатьох лікарнях трансляцію з одного комп'ютера дивилася вся ординаторська, тобто 10-15 осіб».

Формат телеосвіти дає можливість професіоналам із різних куточків планети зібратися разом без віз і авіаперельотів. І цінність прямого ефіру — у можливості відповісти на питання в режимі реального часу, пояснити незрозуміле, а ще — отримати фідбек аудиторії. У перші два дні оффлайн трансляції відео подивилися ще 850 осіб. Це говорить про те, що такі проекти вкрай потрібні. Освіта лікарів триває безперервно, і фахівці LISOD готові бути активними учасниками цього процесу. Вчити і вчитися, знати і ділитися знаннями — щоб технології майбутнього ставали частиною сьогодення і щоб кожен пацієнт був упевнений: він у надійних руках.

Інші новини