Жива хірургія — це велика школа життя!

— Жива хірургія завжди викликає особливе зацікавлення у лікаря-практика. Це велика школа життя, адже будь-який етап операції має величезний практичний інтерес, — такі враження про майстер-клас у LISOD висловив його учасник Дмитро Cумцов, к.м.н., завідувач онкологічним відділенням обласного диспансеру м. Суми. Він також зазначив, що лапароскопічна галузь в Україні з'явилася відносно недавно, але за нею майбутнє, тому такі заходи мають величезне значення в розвитку малоінвазивної хірургії.

— Клініці LISOD вдячні багато хірургів нашої країни за можливість побувати на майстер-класах відомого хірурга Сергія Байдо, — говорить Дмитро Георгійович. — На сьогоднішньому майстер-класі приємно було бачити щиру зацікавленість Сергія Вікторовича в тому, щоб продемонструвати іншим свою майстерність і напрацювання при проведенні особливо складних операцій, адже він — людина з величезним досвідом роботи, а також із надзвичайною харизмою.

Варто також відзначити, що на думку Дмитра Cумцова, операційне обладнання в LISOD знаходиться на найвищому світовому рівні:
— Я побував у багатьох операційних провідних клінік Європи і з власного досвіду можу сказати, що високотехнологічна апаратура LISOD не поступається закордонній. Саме тому ваша лікарня має авторитет серед медиків всіх напрямків, адже використання новітнього обладнання плюс застосування провідних світових методик лікування, а також злагоджена робота команди досвідчених фахівців — це і є визначальні умови ефективного лікування.

Жива хірургія — це велика школа життя!,фотогалерея (4 фото)

Інші новини