Зберегти високу якість життя пацієнток — Андрій Жигулін представив досвід LISOD на Міжнародному конгресі Сенологічного товариства

Рак молочних залоз — одне з найпоширеніших онкологічних захворювань в Україні і одна з основних причин смертності серед жінок. Головна причина високої смертності — пізнє звернення до фахівців. Багато представниць прекрасної статі відтягують візит до лікаря через острах втратити груди. Адже втрата молочної залози — величезна психологічна травма для жінки. Щоб пацієнтка могла уникнути емоційної травми при лікуванні раку грудей, на допомогу приходить пластична і реконструктивна хірургія.

У Центрі сучасної мамології LISOD застосовують різні види відновних операцій в залежності від конкретної ситуації і особистого вибору пацієнтки. Саме цій темі присвятив три доповіді Андрій Жигулін на IX Міжнародному конгресі Сенологічного * товариства — масштабному медичному форумі, який пройшов у Варшаві 5 – 8 травня.

Конгрес зібрав провідних фахівців у сфері лікування раку молочних залоз з усього світу. Спікерами виступили відомі лікарі з країн Європи, Азії, Африки, США. Керівник Центру сучасної мамології представив досвід Лікарні ізраїльської онкології в області онкопластичної і реконструктивної хірургії. Доповідь Андрія Жигуліна викликала велику зацікавленість зарубіжних колег, тому що досвід LISOD вносить істотний вклад не тільки в порятунок життя пацієнток, а й збереження його високої якості.

 
* Сенологія — область сучасної медицини, що спеціалізується на захворюваннях молочної залози.

Інші новини