Володимир Жук: «Безпека та комфорт пацієнта як під час операції, так і в післяопераційний період — наше головне завдання»

Від чого залежить успіх будь-якої операції, особливо, коли мова йде про складні і об'ємні втручання при онкологічних захворюваннях? Безумовно, від досвіду і майстерності хірурга. Це правильна відповідь, але не зовсім точна, тому що нарівні з умінням хірурга найважливішу роль відіграє робота лікаря-анестезіолога.

Саме лікар-анестезіолог повинен правильно підібрати наркоз. Анестезіолог відповідає за знеболювання пацієнта і під час проведення операції, і в період післяопераційної реабілітації. Адже відсутність болю після операції прискорює відновлення організму, людина швидше видужує.

Пояснює завідувач відділення анестезіології та реанімації LISOD Володимир Жук: «За допомогою сучасної дихальної апаратури ми проводимо анестезіологічне забезпечення хірургічного втручання будь-якого рівня складності. Під час операції і під час інтенсивної терапії ми стежимо за життєво важливими функціями пацієнтів, користуючись спеціальними моніторами. Ми застосовуємо практично всі методи знеболювання, такі як епідуральна анестезія, спінальна анестезія, пролонговані блокади великих нервових стовбурів і інші ».

Одне з найважливіших завдань лікаря-анестезіолога в післяопераційному періоді — не допустити, щоб пацієнти страждали від болю. «Ми багато займаємося лікуванням болю як консервативними методами, так і інвазивними, — пояснює Володимир Жук. — Це дозволяє не тільки прискорити одужання пацієнта, а й скоротити весь період госпіталізації. Багато наших пацієнтів вже на наступний день після операції можуть самостійно перейти з блоку інтенсивної терапії в палату хірургічного відділення».

Володимир Жук: «Безпека та комфорт пацієнта як під час операції, так і в післяопераційний період — наше головне завдання»,фотогалерея (2 фото)

Інші новини