Вищий пілотаж хірургії — без кордонів!

Підготовка хірурга — це справа не одного дня, і навіть не кількох років. Це постійне навчання, тренування і обмін досвідом, а ще — впровадження знань у свою щоденну лікарську практику. У Лікарні LISOD вже чотири роки діє школа онкомамології, в межах якої провідні онкологи діляться досвідом лікування раку молочної залози із українськими колегами. Ми маємо унікальний досвід і хочемо, щоб інші лікарі також підвищували свій рівень.

І ось — чудова новина! У лютому в LISOD вперше пройде міжнародний практичний курс, на який приїдуть іноземні хірурги-онкологи — шестеро учасників із Польщі та троє з Латвії. Це переважно молоді спеціалісти, але є також лікарі з великим досвідом хірургії раку молочної залози. Курс організований спільно із польськими колегами, під егідою Центрально-східно-європейського консорціуму хірургів-мамологів і присвячений онкопластичній реконструктивній хірургії в рамках мультидисциплінарного лікування раку молочної залози. Також співорганізатором виступила міжнародна фармацевтична компанія Allergan, що випускає високоякісні грудні імпланти. Підтримка постійних інновацій та можливостей для зростання - один з найважливіших пріоритетів компанії в області наукових розробок.




«Ми раді і горді з того, що Україна дуже активно і на самому початку долучилась до створення Консорціуму, — розповідає онколог, хірург, керівник Центру сучасної мамології LISOD Андрій Жигулін. — Міжнародний практичний курс для хірургів-онкологів у нашій лікарні є частиною цього великого проекту. Ми хочемо показати свій досвід, який, як ми вже переконалися, є цікавим для колег із різних країн. Це буде наш перший подібний англомовний курс, присвячений практичним питанням онкопластичної хірургії. Однак йдеться не лише про хірургію, а про мультидисциплінарний підхід. Ми розглянемо питання гістологічної діагностики, генетики раку молочної залози, променевої терапії, реабілітації пацієнток після операції. Ми покажемо наш досвід і підходи».

Курс триватиме пять днів. Він включатиме і теоретичні лекції-семінари, і роботу в операційній. Лекторами будуть лікарі LISOD, крім того, запрошені експерти лабораторії CSD, які виступлять із доповідями з генетики, цитології та гістології. Заняття сплановані так, щоб максимально докладно і максимально ефективно показати і обговорити всі технічні нюанси, пов'язані з хірургією.

«Колеги зможуть побачити ізсередини весь спектр хірургічних втручань, які виконуються у пацієток з раком молочної залози у нашій лікарні, — відзначив Андрій Валентинович. — І ми дуже сподіваємось, що ці нові контакти будуть дуже ефективними для подальшого розвитку хірургії, для впровадження нових технологій, нових досягнень і підвищення загального рівня лікування пацієнток, хворих на рак молочної залози».

 

 

Інші новини