VIII З’їзд онкологів і радіологів Казахстану

Рак яєчників — одне з найбільш агресивних онкологічних захворювань. Загальний результат лікування часто залежить від того, наскільки якісно проведене хірургічне втручання. Унікальність LISOD в тому, що навіть найскладніші операції на органах черевної порожнини наші фахівці проводять лапароскопічно. І завжди із задоволенням діляться власним досвідом і напрацюваннями з колегами.

Днями відбувся VIII З’їзд онкологів і радіологів Казахстану, який одночасно проходив у форматах онлайн і офлайн у м. Туркестан (Казахстан). Спікери заходу — науковці та лікарі-практики із повідних наукових і клінічних центрів Франції, Іспанії, США, Туреччини, Кореї, Грузії та інших держав.

У конференції взяв участь хірург, онколог, заступник головного лікаря з хірургічної роботи LISOD Сергій Байдо. Він представив доповідь на тему: “Малоінвазивні операції в онкогінекології”, у якій висвітлив роботу колективу Лікарні ізраїльської онкології LISOD, зокрема, у хірургічному напрямку.

Перш за все, він навів цифри. З 2010 по 2020 рік у лікарні LISOD, що має 18 хірургічних ліжок, було прооперовано понад 11 тисяч пацієнтів. 4699 випадків — абдомінальна хірургія, з них виконано лапароскопічно — 4533 операції. Серед гінекологічних та онкогінекологічних операцій за допомогою лапароскопічного доступу виконується 99% втручань.

Сергій Вікторович зосередився на висвітленні виконання циторедуктивних лапароскопічних втручань при І-ІІІ (включно з ІІІс) стадіях раку яєчника. Він представив один із клінічних випадків — виконання лапароскопічної повної первинної циторедукції у 44-річної пацієнтки, Т3сN0M0, PCI=20 та послідовно прокоментував черговість усіх виконаних кроків. Сергій Байдо зауважив, що зазвичай пацієнтки після подібних втручань проводять в лікарні від 2 до 12 днів.

На думку спікера, лапароскопічна хірургія дозволяє виконувати будь-які об’єми циторедуктивних операцій із хорошими безпосередніми результатами. Але нині потрібна науково-доказова ревізія шкали оцінки первинної резектабельності поширеного раку яєчника. А ще необхідна організація проспективного доказового дослідження з робочою гіпотезою про тотожність лапароскопічного і лапаротомічного доступу в лікуванні раку яєчників.

Нагадуємо, що самолікування може бути небезпечним для здоров’я. Не ризикуйте. Зверніться на консультацію до фахівців, які знають все про лікування онкологічних захворювань.

Запишіться на прийом:

0-800-500-110 — безкоштовно по Україні;

+38-044-277-8-277. 

Інші новини