Вчитися у інших і вчити інших — провідні лікарі LISOD виступають на XIII з'їзді онкологів України

kongressНаймасштабніші за останні п'ять років збори фахівців в області онкології проходили в ці дні в Києві. 26 травня розпочав роботу XIII з'їзд онкологів і радіологів України. Три дня тривав один з найбільших форумів країни — яскрава і знакова подія в житті медичної громадськості. З'їзд зібрав понад 1000 лікарів з усіх регіонів України та 15 зарубіжних спікерів. Основна концепція з'їзду: «Від мультидисциплінарного підходу до індивідуальної діагностики та лікування».

Питання розробки загальної стратегії розвитку онкологічної служби в країні стоїть дуже гостро — за даними ВООЗ, до 2020 року в Україні кількість хворих на рак може досягти 200 тисяч. Важливу роль у боротьбі з цим небезпечним захворюванням грає діяльність Лікарні ізраїльської онкології. Провідні фахівці лікарні виступили спікерами з'їзду, представили досвід LISOD з актуальних напрямів сучасної онкології.

26 травня заступник головного лікаря Сергій Байдо взяв участь в роботі секції «Абдомінальна онкологія»: виступив із доповіддю «Радикальні лапароскопічні операції в онкології». Відомий європейський хірург поділився з колегами досвідом проведення онкологічних втручань за допомогою малотравматичного лапароскопічного доступу. Така щадна малоінвазивна хірургія життєво важлива для пацієнтів. У LISOD 99% всіх абдомінальних операцій виконують лапароскопічним методом.

27 травня головний лікар LISOD професор Алла Вінницька і провідний хірург Сергій Байдо взяли участь в роботі секції «Онкогінекологія». Алла Вінницька виступила з доповіддю «Сучасні стандарти лікування раку шийки матки». Відомий онкогінеколог підняла злободенну тему. За даними Національного канцер-реєстру, 5000 жінок в Україні хворіють на рак шийки матки щорічно, майже половина хворих гине. Ситуацію може змінити правильний підхід до лікування. Алла Вінницька ознайомила колег з сучасними методами, які використовують у Лікарні ізраїльської онкології. Сергій Байдо зробив доповідь на тему «Лапароскопічна радикальна гістеректомія у хворих на рак шийки матки». Досвідчений хірург присвятив виступ техніці проведення операцій і аналізу ускладнень.

В той же день, 27 травня, керівник Центру сучасної мамології Андрій Жигулін і хірург Валентин Палиця взяли участь в роботі секції «Пухлини молочної залози». Андрій Жигулін ознайомив колег з підходом до лікування раку грудей в Центрі сучасної мамології, який діє на базі LISOD. Він зробив доповідь на тему «Одномоментна реконструкція в комплексному лікуванні раку молочної залози в умовах спеціалізованого центру». Валентин Палиця представив слухачам досвід LISOD доповіддю «Досвід біопсії застосування сигнального лімфовузла в стадіюванні раку молочної залози».

Головний підсумок виступів провідних фахівців LISOD — розширення можливостей для пацієнтів. Адже професійні форуми проходять для того, щоб кожен лікар «не варився у власному соку», а міг поділитися досвідом, думкою, щоб розгорілися дискусії. Саме на тлі дискусій з'являються повноцінні наукові дослідження, відкриваються нові напрямки в медицині, які повертаються до пацієнтів новими ефективними методами лікування. Спеціалісти Лікарні ізраїльської онкології займаються практичною діяльністю, не відстають від світового медичного співтовариства, вчаться у інших і вчать інших.

Вчитися у інших і вчити інших — провідні лікарі LISOD виступають на XIII з'їзді онкологів України,фотогалерея (6 фото)

Інші новини