В LISOD — за передовим досвідом! Алла Вінницька прочитала лекцію для гостей з Хмельницького

Щедро і відкрито діляться знаннями фахівці Лікарні ізраїльської онкології. Знайомити колег з передовими досягненнями, робити все можливе для впровадження світового досвіду в Україні — в цьому бачать лікарі LISOD свою особливу місію.

27 січня в Лікарні ізраїльської онкології приймали гостей з Хмельницького. Для колег прочитала лекцію головний лікар LISOD професор Алла Вінницька. Досвідчений онкогінеколог висвітлила в доповіді таку важливу тему, як раннє виявлення і попередження найбільш поширених злоякісних новоутворень. Лікар розповіла слухачам про скринінгові програми і обстеження для тих, хто вважає себе здоровим, — кому, коли і що необхідно проходити.

Професор Вінницька приділила увагу скринінгу найпоширеніших видів раку: молочної залози, шийки матки, передміхурової залози, кишечника. Пояснила, що таке тотальна колоноскопія, яку проводять в LISOD з повним знеболенням і одночасним видаленням поліпів.

Особливу увагу головний лікар Лікарні ізраїльської онкології приділила вакцинації проти вірусу папіломи людини (ВПЛ). «Відомо, що практично в 100% випадків причиною виникнення раку шийки матки є вірус папіломи людини. Вакцинація проти вірусу — найефективніший спосіб профілактики цього виду раку, запорука зниження захворюваності і смертності від РШМ», — зазначила Алла Вінницька. Вона також підкреслила, що іншою складовою боротьби із захворюванням є саме скринінгові обстеження: «Регулярні огляди і аналізи дозволяють контролювати диспластичні зміни в тканинах шийки матки. Це й підказка для гінеколога. Від результатів цитологічного аналізу залежить рішення, яку обирати тактику—- починати лікування або ж почекати, поки дисплазія регресує».

Частину доповіді професор Вінницька присвятила проблемі раку грудей. Колеги з Хмельницького отримали з перших вуст актуальну інформацію про те, як в LISOD поєднується хірургія і естетика при лікуванні пухлин молочних залоз: які види органозберігаючих і відновлювальних операцій проводять в лікарні, в чому їх особливості та переваги для пацієнток.

Головний лікар відповіла на злободенні питання про те, на що повинні фахівці звернути увагу, щоб не пропустити початкову стадію раку; які захворювання вимагають тривалого спостереження, а які — негайної реакції і термінового направлення до онколога; що необхідно знати пацієнткам про профілактику раку, і багато інших.

Інші новини