У LISOD відновлено діагностику ПЕТ-КТ

«Золотий стандарт» діагностики багатьох онкологічних захворювань знову доступний у LISOD!

Важливо розуміти, що в розрізі онкології роль діагностики значно ширша, ніж просто відповісти на питання: «Чи є в пацієнта рак?» Насправді клінічною метою правильної діагностики, окрім діагнозу, може бути:

  • виявлення місцезнаходження, тобто локалізації, пухлини, її форми та розміру;
  • стадіювання, тобто встановлення розповсюдженості хвороби. Онкологам важливо чітко розуміти – чи маємо справу з однією пухлиною чи почався метастатичний процес? А якщо таки почався – де саме розташовані метастази;
  • оцінка того, як хвороба реагує на лікування;
  • спостереження за пацієнтом після закінчення лікування для своєчасного виявлення можливого рецидиву.

Саме точна діагностика є тією базою, на основі якої мультидисциплінарний онкологічний консиліум обирає тактику лікування кожного окремого пацієнта та слідкує за ефективністю терапії! За кордоном саме ПЕТ-КТ у багатьох випадках є головною діагностичною процедурою, що дає лікарям можливість призначати та корегувати лікування раку.

На жаль, в Україні й до війни ПЕТ-КТ була не дуже розповсюджена через дорожнечу обладнання, обмежене виробництво спеціальної радіоактивної глюкози (саме вона накопичується у пухлині й «підсвічує» її для лікаря-діагноста), а також – нестачі кваліфікованих лікарів, що вміють працювати з цим обладнанням. Тим більш цінним для хворих на рак українців є повноцінне відновлення роботи ПЕТ-КТ в LISOD.

У Лікарні ізраїльської онкології інтерпретацією результатів ПЕТ-КТ займаються фахівці, які отримали спеціалізовану підготовку в галузі ядерної медицини в Ізраїлі та Європі. Тож ви можете бути впевнені у точності отриманих результатів.

Процедура проводиться за попереднім записом. Телефонуйте: 0-800-500-110 (безкоштовно по Україні) або +38-044-277-8-277, і фахівці Контакт-центру LISOD нададуть необхідну консультацію і запишуть на діагностику.

Інші новини