Тенденції майбутнього — вже сьогодні

З 27 до 30 червня в Дубровнику (Хорватія) пройшов освітній курс із радіології OIС.8, організований Європейською асоціацією радіологічних візуалізацій. Тема заходу — кращі практики і тенденції майбутнього в області онкологічної візуалізації: оптимальні результати. Одним з-понад 200 учасників курсу став лікар-рентгенолог, завідувач відділенням променевої діагностики Лікарні ізраїльської онкології LISOD Микола Новіков.

Це був восьмий курс від моменту його заснування у 2011 році. Серед організаторів заходу — Нідерландський інститут раку, Медичний центр Відня (Австрія), Меморіальний онкологічний центр ім. Слоуна (США), Римський університет «Sapienza» (Італія), Кандіольский онкологічний центр (Італія), клініки Мюнхенського університету (Німеччина). Викладачі — всесвітньо відомі спікери з Нью-Йорка, Відня, Мюнхена, Амстердама, Риму, Пізи, Турина, Загреба тощо. Слухачі курсу — діагностичні радіологи, клінічні онкологи, хірурги-онкологи та променеві терапевти — усі ті, хто покладається на діагностичну візуалізацію при лікуванні хворих на рак.

У цій області постійно відбуваються зміни, з'являються нові перспективи і можливості. Форум організований, щоб підвищити ефективність онкологічної візуалізації, дати можливість його учасникам обмінятися концепціями, а також запропонувати нові ідеї для повсякденної практики.

27 червня відбулася спеціальна сесія для молодих радіологів, а також постерна сесія, на якій Микола Новіков представив свої дослідження. 28-30 червня пройшли лекції, семінари, інтерактивні та групові дискусії з інтерпретації візуалізацій із різних областей онкології.

«Я пишаюся тим, що ми змогли представити і українські дослідження в області радіоміки в онкологічній візуалізації на постерній сесії OIС.8, — розповів Микола Новиков. — Я вважаю, що такі заходи дуже важливі. Проблемні і постерні доповіді допомагають зрозуміти, у якому стані перебуває зараз дослідницька радіологія в Європі, які теми є актуальними для академічних досліджень, які групи займаються дослідженнями. А лекційна частина дозволяє освіжити свої знання, отримати нові, послухати кращих експертів з теми».

Інші новини