Шанс на одужання — брахітерапія

Загальновідомо: щоб перемогти рак, важливо не тільки вчасно його виявити, а й вибрати оптимальні методи для лікування. У розвинених країнах підхід до будь-якої хвороби регулюється чітко затвердженими протоколами й стандартами, тобто застосовуються тільки ті методи лікування, які підтвердили свою ефективність при конкретному діагнозі.

Чи застосовуються такі підходи в Україні? Частково. Не всі лікарі знають про новітні досягнення медичної науки, тому й лікують «по-старому», як і 20 років тому. Не надто багато лікарень можуть похизуватися сучасним обладнанням, адже не завжди це рентабельно. Та й якість діагностики часто не на висоті, трапляються помилки в діагнозах. Тож буває і так, що пацієнт отримує не ті процедури, які йому потрібні, а лише ті, які йому може надати лікувальний заклад.

На жаль, не всі хворі на рак у нашій країні знайомі з таким методом лікування, як брахітерапія. Це один із видів променевої терапії, при якому джерело опромінення розташовується максимально близько до пухлини, звідси походить і назва процедури: «брахіс» — близький. Злоякісні клітини пошкоджуються і гинуть, а здорові тканини зазнають мінімального впливу.

Метод має багато переваг перед іншими видами лікування. Зокрема, брахітерапія має менше побічних ефектів і ускладнень. Лікування не займає багато часу. Реабілітаційний період короткий. Якість життя після процедури не погіршується, пацієнт може продовжувати жити активним соціальним життям. Але найголовніше, що розміри пухлини зменшуються аж до повного її зникнення.

Брахітерапія ефективна при лікуванні раку передміхурової залози, стравоходу, язика, прямої кишки. Однак найкращі результати цей метод дає при пухлинах жіночої статевої сфери — раку шийки матки, тіла матки, піхви. Зокрема, доведено, що призначення брахітерапії при поширених формах раку шийки матки може повністю вилікувати хворобу. На сьогодні це найефективніший спосіб лікування раку шийки матки, альтернативи якому немає. І якщо пацієнтці з подібним діагнозом не призначена брахітерапія, можна говорити про те, що вона практично не має шансів на одужання.

Чому ж рак в Україні продовжують лікувати неефективними методами? Тому що для придбання сучасного обладнання у державних клінік просто немає грошей. А пацієнти при цьому втрачають час і здоров'я.

На сьогодні в нашій країні лікувальні заклади, у яких призначають і проводять брахітерапію, можна перерахувати на пальцях однієї руки. Один із них і наша Лікарня ізраїльської онкології LISOD. Якщо міжнародні протоколи передбачають використання брахітерапії при конкретному захворюванні пацієнта, то вона обов'язково буде призначена в лікарні. Використовується брахітерапія із застосуванням джерел високої потужності. Джерело розташовується в пухлині за допомогою дистанційного керування з повною променевою безпекою для пацієнта. Процедура займає менше години, проводиться безболісно і в комфортних умовах.

Брахітерапія може бути самостійним методом лікування, а також поєднуватися із зовнішнім опроміненням. Доза і потужність опромінення завжди розраховуються дуже точно, щоб лікування було максимально ефективним і безпечним для пацієнта.

Варто уточнити, що в LISOD працюють лікарі з України і Ізраїлю, справжні професіонали своєї справи, які чітко дотримуються міжнародних медичних рекомендацій і протоколів. План лікування у кожному конкретному випадку складається індивідуально консиліумом різних фахівців. Завдяки цьому будь-який пацієнт отримує тільки необхідне йому лікування, яке найкраще подіє на його хворобу.

Запишіться на консультацію:

0 (800) 500-110 — безкоштовно по Україні;

+38 (044) 277-8-277.

 

 

Інші новини