СЕРГІЙ БАЙДО ВИСТУПИВ НА КОНГРЕСІ В КРАЇНІ, ДЕ СХОДИТЬ СОНЦЕ

У Японії в місті Йокогама 20-22 березня проходив 86-й конгрес Асоціації з раку шлунка (JGCA).

У масштабному медичному форумі взяв участь провідний хірург-лапароскопіст, заступник головного лікаря LISOD із хірургічної роботи Сергій Байдо.

Рак шлунка є актуальною проблемою онкології. За епідеміологічними даними, ця хвороба є четвертою найчастішою у світі після раку легені, раку молочної залози, раку товстої кишки. Фахівці з різних країн зібралися разом на черговий конгрес, щоб обговорити найважливіші проблеми сучасного хірургічного лікування злоякісних пухлин шлунка.

Доповідь Сергія Байдо «Лапароскопічна гастректомія з D2-лімфодисекцією при місцево-поширеному раку шлунка» викликала значний інтерес колег. Сьогодні Японія – лідер світової лапароскопічної хірургії. Тим вагомішим було схвалення виступу японськими фахівцями. Особливу увагу слухачів привернуло повідомлення про тривалість операцій при такому безпрецедентному для Японії BMI (індексі маси тіла) у поєднанні з поширеним раком шлунка і відсутністю спленектомій, крім двох випадків вростання пухлини у ворота селезінки.

Важливо. Нині лапароскопічна резекція шлунка (як тотальна, так і часткова) є стандартом тільки в Південній Кореї, Японії та LISOD.

Інші новини