Реконструкція грудей. Які варіанти?

Фахівці LISOD застосовують найсучасніші техніки хірургічного лікування, щоб подбати не тільки про одужання жінки, але й про естетичний результат.

Техніки хірургічного лікування раку молочної залози постійно вдосконалюються. Фахівці LISOD застосовують на практиці усі найперспективніші методики відновлення грудей, деякі з них — унікальні. Сьогодні розглянемо, про що потрібно знати жінці, попереду у якої — хірургічний етап лікування.

Коли можлива реконструкція?

Якщо неможливо уникнути повного видалення залози, лікарі завжди можуть запропонувати реконструкцію — відновлення грудей. Це важливо, щоб у майбутньому пацієнтка могла мати високу якість життя. Після закінчення лікування жінка повертається до звичних справ, при цьому у неї не повинно бути комплексів і проблем в особистому житті. Її тіло не повинно щодня нагадувати про всі складнощі процесу лікування.

Як правило, в абсолютній більшості випадків відновлення грудей можливе. Реконструкція може бути не показана, якщо йдеться про агресивну форму раку зі схильністю до прогресії. А також не проводиться, якщо проти такої процедури виступає пацієнтка.

Реконструкція зберігає або поліпшує вигляд грудей, водночас психоемоційний стан жінки зазнає змін на краще: вона стає більш впевненою, зростає самооцінка та фізична активність.

Як обирається варіант втручання?

Кожній жінці, що звернулася до Центру Мамології LISOD, фахівці можуть запропонувати декілька варіантів втручання. Зауважимо: при будь-якому сценарії в першу чергу лікарі дбають про онкологічну безпеку (тобто здійснюється повне видалення пухлини), водночас фахівці досягають збереження або відновлення красивого вигляду залоз.

— Щоб відповісти на запитання, який варіант реконструкції є кращим для конкретної пацієнтки, потрібно обов'язково бачити жінку і зону майбутнього хірургічного втручання, — пояснює хірург, онколог, завідувач Центру Мамології LISOD Андрій Жигулін. — Рішення приймається індивідуально, виходячи з особливостей хвороби, стану пацієнтки, її анатомії, стану шкіри, об’єму лікування тощо.

Хірург повинен врахувати багато різних аспектів, обговорити їх із пацієнткою і разом із нею прийняти рішення про те, яка операція буде оптимальною. Якщо жінка все життя мріяла про більші або менші груди, під час операції можна втілити її побажання. Реконструкція грудей — це онкопластична хірургія, тобто крім видалення пухлини, технічні засоби дозволяють зробити залозу красивою. Іноді навіть кращою, ніж вона була до операції. Можна підтягнути груди, надати їм привабливішу форму, змінити розмір тощо.

Реконструкція може бути одномоментною (коли видалення пухлини і відновлення залози відбуваються під час одного втручання) та відтермінованою (реконструкція проводиться після закінчення основного етапу лікування, іноді навіть через кілька років).

Втручання може проводитись за допомогою імплантів, а також власних тканин пацієнтки.

Куди звернутись?

Онкопластичні втручання потребують високої кваліфікації лікаря-хірурга. Пацієнтка має обирати фахівця свідомо, оцінюючи не лише відгуки про лікаря, але й особисто поспілкувавшись із ним. Обов’язково потрібно отримати відповіді на важливі запитання: про операцію та можливі варіанти її проведення, про ускладнення та їх усунення. Можна попросити лікаря показати результати подібних втручань.

Центр Мамології LISOD працює за найвищими європейськими стандартами. Результати нашої роботи вражають колег навіть із провідних європейських і американських медичних закладів. Оскільки Центр Мамології визнаний одним із навчальних центрів ВRESO, до нас приїздять навчатися хірурги-мамологи навіть з інших країн.

Для кожної жінки створюється максимально сприятлива атмосфера, щоб на кожному етапі вона відчувала підтримку і допомогу фахівців. На шляху до одужання поруч із нею — команда досвідчених професіоналів — хірургів, клінічних онкологів, променевих терапевтів, хімієтерапевтів, реабілітологів тощо. Ми робимо все можливе, аби будь-яка пацієнтка закінчила цей складний етап свого життя перемогою над хворобою.

Запишіться на консультацію:

0-800-500-110 — безкоштовно по Україні;

+38-044-277-8-277.

Інші новини