Рання діагностика — високі шанси на одужання

Коли у людини діагностують рак, головне питання, яке її хвилює, — чи зможе вона одужати або принаймні прожити якнайдовше?

Результат лікування зазвичай залежить від багатьох чинників, серед яких — особливості конкретної пухлини, вік пацієнта, застосування сучасних методів і препаратів, мультидисциплінарний підхід до терапії тощо. Та ключовий фактор, що значно збільшує шанси пацієнта на одужання, — рання діагностика хвороби.

Чому це важливо? Якщо пухлина маленька, то лікування:

  • простіше. Іноді для одужання достатньо застосування лише одного методу, наприклад, хірургії.
  • менш агресивне. Завдяки цьому зберігається висока якість життя пацієнта.
  • дешевше. При занедбаній хворобі зазвичай виникає потреба застосовувати інноваційні препарати таргетної та імунотерапії, вартість яких дуже висока.
  • має кращий результат. Простий приклад: діагностика раку молочної залози на першій стадії та водночас правильне лікування дозволяють досягти ремісії 98% жінок.

Саме тому ми наголошуємо, що хворобу важливо діагностувати своєчасно. Тож при появі будь-яких незрозумілих та незвичних симптомів варто одразу звернутися до фахівця. Постійний кашель, кров’янисті виділення, ранки на шкірі, що ніяк не загоюються, гульки чи вузлики під шкірою, які можна відчути на дотик, раптове схуднення, біль, що не минає, — усе це потрібно обговорити з лікарем, не варто місяцями очікувати, поки все якимось дивом владнається.

! Проте значно краще не чекати появи симптомів, а регулярно проходити обстеження — скринінги.

Це діагностика, мета якої:

  • запобігти появі онкологічних захворювань. Видалення поліпів при колоноскопії — профілактика колоректального раку. Скринінг раку шийки матки виявляє передракові зміни, які можна пролікувати і не допустити розвитку серйозної хвороби.
  • виявити онкологічне захворювання на ранній стадії, коли немає жодних симптомів. В цей час пацієнт має найвищі шанси на одужання.

У LISOD можна пройти скринінги щитоподібної залози, шийки матки, шлунка, кишечника, легень, молочної залози, передміхурової залози. Онкологічні захворювання цих органів є найбільш поширеними в нашій країні.

Закликаємо не нехтувати питаннями власного здоров’я!

Запишіться на обстеження:

0-800-500-110 — дзвінки по Україні безкоштовні;

+38-044-277-8-277.

Інші новини