Рак шийки матки — попередити чи лікувати? Алла Вінницька виступила на науково-практичному семінарі «Програма скринінгу раку шийки матки»

Як жінці уберегтися від раку шийки матки? Головна порада онкогінекологів — щорічно приходити до них на огляд. Тільки регулярні обстеження допоможуть своєчасно розпізнати захворювання на початковій стадії до появи перших симптомів. Таке раннє виявлення — запорука успішного лікування і одужання.

5000 жінок в Україні захворіють на рак шийки матки (РШМ) щороку, майже половина хворих гине. Ситуацію можна і потрібно змінити. Самі жінки і лікарі повинні зробити це разом. Сьогодні скринінг рятує життя прекрасної половини людства. Саме такій темі присвятила свій виступ головний лікар LISOD професор Алла Вінницька на науково-практичному семінарі «Програма скринінгу раку шийки матки».

Семінар пройшов в Дніпропетровську 15 квітня. Його учасниками стали понад 80 лікарів — гінекологів та онкогінекологів. Близько половини з них приїхали з інших міст і районних центрів: Кривого Рогу, Дніпродзержинська, Новомосковська, Павлограда. Як визнаний в Україні і в Європі експерт в області лікування гінекологічного раку Алла Вінницька виступила з доповіддю «Скринінг онкологічних захворювань: рак шийки матки».

Досвідчений лікар висвітлила питання скринінгу, пояснила слухачам, як правильно доносити необхідні знання до пацієнток. Вірус папіломи людини (ВПЛ), його вплив на організм, тактика ведення пацієнток при ураженні ВПЛ, діагностика і лікування РШМ, вакцинація як можливість викорінити рак шийки матки — ця життєво важлива інформація прозвучала в доповіді головного лікаря LISOD. Як завжди, її виступ був емоційним, насиченим, дуже цікавим і показовим. Спікеру вдалося повністю залучити зал в тему доповіді.

Величезне значення для пацієнтів мала присутність на семінарі фахівців з районних центрів. Лікарі з невеликих міст отримали вкрай корисні знання від високого професіонала. Колеги дякували Аллі Вінницькій за відкритість, за те, що вона щедро ділиться досвідом. Адже головними для лікарів LISOD завжди були і залишаються пацієнти. Провідні фахівці Лікарні ізраїльської онкології виступають на медичних форумах, щоб відкривалися для українців нові можливості і нові перспективи отримання сучасної якісної допомоги.

Рак шийки матки — попередити чи лікувати? Алла Вінницька виступила на науково-практичному семінарі «Програма скринінгу раку шийки матки»,фотогалерея (6 фото)

Інші новини