Провідні хірурги LISOD Сергій Байдо і Дмитро Голуб — учасники XXII з'їзду хірургів України

XXIII з'їзд хірургів України проходив у Києві 21 – 23 жовтня. Цей форум став знаковою подією в професійному житті лікарів — 4000 учасників з різних регіонів і міст країни, зарубіжні колеги.

Талановиті хірурги ділилися досвідом, дискутували, обмінювалися думками. У масштабному медичному симпозіумі взяли участь провідні хірурги LISOD Сергій Байдо і Дмитро Голуб.

Особливе місце в програмі з'їзду відведено онкологічній тематиці: 10 виступів були пов'язані з хірургією злоякісних пухлин. Як завжди, величезну зацікавленість слухачів викликала доповідь провідного європейського фахівця, заступника головного лікаря LISOD з хірургічної роботи Сергія Байдо. Тема доповіді: «Лапароскопічні D2-гастректоміі при місцевопоширених пухлинах шлунка».

Лапароскопічні гастректоміі — найскладніші онкологічні операції, які поки стали стандартом тільки в Японії, Південній Кореї і в Лікарні ізраїльської онкології. Тому обговорення виступу заступника головного лікаря LISOD з хірургічної роботи було живим, відкритим, емоційним. «Я показав колегам, що для нас такі операції — не ексклюзив, а стандарт. Я вважаю, що цьому повинні вчитися всі, що наш досвід не має бути унікальним, що його потрібно тиражувати», — зазначив Сергій Байдо.

XXIII з'їзд хірургів України став платформою для тісного наукового спілкування професіоналів, взаємодії всіх його учасників. Адже саме на тлі обговорень, дискусій з'являються повноцінні наукові дослідження. Вони відкривають нові напрямки в медицині, які повертаються до пацієнтів новими ефективними методами лікування.

Інші новини