Професор Авраам Кутен прочитав лекцію «Сучасні принципи і стандарти післяопераційного лікування хворих онкологічного профілю» для фахівців Інституту ім. О.О. Шалімова

Онкологічні захворювання, як правило, виліковуються із застосуванням цілого комплексу методів: радіотерапії, хіміотерапії, таргетної та імунотерапії, хірургії. При цьому операція — важливий, але, в більшості випадків, далеко не останній етап лікування. Діапазон проведення хірургічних втручань сьогодні дуже великий. У LISOD малотравматичні лапароскопічні операції виконують при раку шлунка, раку легенів, кишечника, заочеревинного простору, нирок, сечового міхура, печінки і ін.

Про те, які методи сьогодні застосовують у світі для післяопераційного лікування раку, розповів колегам відомий ізраїльський лікар, провідний клінічний онколог LISOD професор Авраам Кутен.

Лекція професора Кутена «Сучасні принципи і стандарти післяопераційного лікування хворих онкологічного профілю» відбулася сьогодні, 30 червня, в Національному інституті хірургії та трансплантології ім. О.О. Шалімова. Понад 100 фахівців інституту стали слухачами та учасниками живої професійної дискусії.

Авраам Кутен розповів про новітні методики, які рятують життя або істотно продляють її при запущеній хвороби. Клінічний онколог детально зупинився на таких прогресивних методах, як таргетна терапія, імунотерапія. Фахівців Інституту О. О. Шалімова особливо цікавило післяопераційне лікування онкологічних захворювань шлунково-кишкового тракту. Лікарі поставили доповідачу з цього приводу багато питань. Відповідаючи на запитання колег, Авраам Кутен наголосив на важливості мультидисциплінарного підходу, тісний зв'язок хірургів, онкологів, хіміотерапевтів і радіотерапевтів.

«Секрет успіху онкологічного лікування криється і в досвіді лікарів, і в застосуванні останніх світових розробок медичної науки, фармації та техніки. Найважливішим фактором також є співпраця фахівців. Мультидисциплінарний підхід, колегіальна розробка плану лікування — єдино правильний вибір», — сказав професор Кутен.

Сьогодні в Інституті А. А. Шалімова відбулася не просто доповідь відомого онколога. Це була відверта розмова професіоналів. Лікарі ділилися з професором своїм досвідом і отримували відповіді на життєво важливі для пацієнтів питання.

Інші новини