Подарувати новорічне диво – екскурсія на фабрику ялинкових іграшок.

Перед Новим роком чудес чекають і діти, і дорослі. Справжню радість – казку і диво – подарували фахівці ЛICОД учасницям групи психологічної підтримки. Дівчата відвідали фабрику ялинкових іграшок.

Одна з найвідоміших фабрик знаходиться під Києвом, існує вона вже більше 60 років. Всі іграшки для ялинки тут виготовляють вручну.

Близько двох годин тривала екскурсія. Учасниці групи побували в різних цехах, дізналися секрети виготовлення новорічних ялинкових прикрас, доторкнулися до процесу створення дива. Перша кімната, яку відвідали дівчата, – це зала, де зібрані іграшки з усього світу. Друга – кімната Діда Мороза – тут їм приготували сюрпризи: в темному залі з'являвся сніговик, потім повільно проходив білий ведмідь, а через хвилину яскравими вогнями спалахувала ялинка. У третій кімнаті загадували бажання – як відомо, вони збуваються саме під Новий рік.

Але на цьому дива не закінчилися, дівчат чекав майстер-клас з виготовлення іграшок. Кожна гостя «чарівного» цеху розмалювала ялинкову прикрасу і забрала її з собою як талісман. «Такого занурення в дитинство, такої щирої справжньої радості, таких переживань я не відчувала багато років. Сьогодні вперше після хвороби я по-справжньому повірила в одужання і вже продумала свої подальші життєві плани», – ділиться враженнями одна з учасниць групи. День чудес, як і всі попередні зустрічі групи, завершився спільним чаюванням.

«Здоров'я прямо пов'язане з радісними переживаннями – це наш підхід. Ми намагаємося дарувати пацієнткам нові емоції та незабутні моменти», –   прокоментувала черговий захід психолог ЛICОД Тетяна Першина.

Інші новини