Планувати майбутнє — захиститися від раку шийки матки

Хворобу краще запобігти, ніж лікувати — відома істина. Там, де розумна людина знаходить вихід з важкої ситуації, мудра в таку ситуацію просто не потрапляє. Ці слова мають пряме відношення до онкології.

Сьогодні завдяки створенню спеціальних вакцин жінки можуть захиститися від такої небезпечної хвороби, як рак шийки матки. Цей вид раку — другий за поширеністю серед жіночих злоякісних захворювань.

У LISOD вакцинація проводиться з використанням двох вакцин проти ВПЛ (вірусу папіломи людини, що викликає в більшості випадків рак шийки матки): Гардасил і Церварікс. Ці вакцини схвалені Європейською асоціацією раку шийки матки (ECCA) — програма в Україні розроблена у співпраці з ECCA.

В Лікарні ізраїльської онкології кожна жінка, починаючи з 18-річного віку, може пройти вакцинацію, щоб попередити рак шийки матки. Вакцинація включає три щеплення, які проводять протягом шести місяців. Препарат Церварікс захищає від двох найбільш поширених онкогенних штамів ВПЛ - 16 і 18. Гардасил додатково захищає від генітальних кондилом, викликаних ВПЛ 6-го і 11-го типів.

Незважаючи на те, що з'являються іноді різні чутки, слід зазначити, що у вакцин немає серйозних побічних явищ. Важливо знати, що щеплення призначені не для лікування вже існуючої хвороби, а для профілактики, тобто для попередження захворювання.

Щоб отримати інформацію про вакцинацію проти раку шийки матки і записатися на прийом, зв'яжіться з Інформаційним центром LISOD: 0-800-500-110 — безкоштовна лінія для дзвінків зі стаціонарних телефонів по Україні; 38 (044) 520-94-00 — щодня з 09:00 до 20:00.

Інші новини