Передові методи реконструктивних і пластичних операцій молочних залоз — Андрій Жигулін представив досвід LISOD на конгресі в Бухаресті

Сьогодні боротьба з раком грудей вийшла на абсолютно новий рівень. Адже здоров'я пацієнток залежить не тільки від онкологічного, але і від естетичного результату лікування, від того, наскільки впевнено жінка буде себе почувати після операції. Привабливість, збереження краси грудей – все це має величезне значення, дає можливість жити так само яскраво і повноцінно, як і до хвороби.

В роботі фахівця-мамолога немає другорядних моментів. Важливо все – і результативне лікування, і емоційний, психологічний стан жінки. Саме в цьому сенс і основна мета онкопластичної хірургії. Сучасні технології дозволяють так провести операцію, щоб не було деформації молочної залози, у багатьох випадках можна навіть поліпшити зовнішній вигляд грудей.

Саме досвіду реконструктивних і пластичних операцій присвятив доповідь керівник Центру сучасної мамології LISOD Андрій Жигулін на Конгресі Румунського товариства онкології і онкохірургії молочної залози. Такий масштабний форум проходить щорічно і має міжнародне значення. В цьому році, крім румунських лікарів, в ньому брали участь відомі фахівці з Італії, Німеччини, Греції, Франції, Туреччини, України. Основна тема виступів — органозберігаюча хірургія молочних залоз і лікування ускладнень, пов'язаних з такими операціями.

«Колеги прийняли мою доповідь з великою зацікавленістю, і я радий, що досвід, який ми придбали за час діяльності Центру сучасної мамології, цінний для лікарів, — зазначив Андрій Жигулін. — Крім того, я мав можливість брати участь в роботі команди професора Блідару, це честь для мене. Олександру Блідару — голова Румунськог суспільства онкології і онкохірургії молочної залози, організатор Конгресу. Саме від нього я отримав запрошення виступити спікером на цьому форумі.

Професор Блідару — безумовний лідер в онкохірургії грудей, новатор, який прагне впроваджувати в практику всі сучасні методи. Важко переоцінити значення спільної роботи з ним, з його командою. Адже обмін інформацією, знаннями — дуже важливий момент для лікарів. Всі наші досягнення обов'язково повернуться до пацієнток новими ефективними і щадними методами лікування».

Конгрес в Румунії, цікаві, яскраві виступи відомих спікерів ще раз показали, що саме реконструктивна пластична хірургія повертає повноцінне здоров'я пацієнткам, які перенесли рак молочної залози.

Інші новини