Пацієнтам LISOD доступний новий передовий метод УЗД — компресійна еластографія

Лікарня ізраїльської онкології використовує останні досягнення УЗД-технологій. Величезне значення має клас обладнання. Сьогодні завдяки застосуванню експертного ультразвукового апарату GE Logiq S7 XDclear нашим пацієнтам стали доступна компресійна еластографія. Це передовий метод ультразвукової діагностики, заснований на оцінці еластичності поверхнево розташованих органів, таких як молочні залози, щитовидна залоза, лімфатичні вузли, а також поверхнево розташовані новоутворення м'яких тканин.

Ультразвукове дослідження — один з найбільш інформативних методів діагностики більшості захворювань. У LISOD досвідчені фахівці проводять УЗД:

- черевної порожнини,

- малого таза,

- трансвагінальне,

- трансректальне,

- нирок і сечового міхура,

- молочної залози,

- щитовидної залози,

- шиї,

- яєчок,

- серця,

- м'яких тканин.

Безболісні і комфортні для пацієнта дослідження допомагають встановити діагноз на ранній стадії, вчасно призначити оптимальне лікування, контролювати весь процес.

Інформативність еластографії обумовлена тим, що більшість злоякісних утворень має більш жорстку структуру, ніж навколишні тканини і доброякісні пухлини. Якісні зміни еластичності тканини оцінюються за шкалою колірів на моніторі ультразвукового апарату. Cтупень деформації досліджуваної тканини відповідає заданим показником. Еластичні тканини відображаються червоним кольором, середньої жорсткості — жовтим і зеленим, синім — найжорсткіші компоненти. Для кількісного аналізу еластографії використовується Strain Ratio — показник співвідношення жорсткості тканини новоутворення і здорової тканини.

Еластографія найбільш ефективна у випадках, коли пухлини невеликі за розмірами і їх природа не може бути достовірно оцінена за допомогою інших ультразвукових режимів. Клінічні еластографічні дослідження мають більш високий ступень точності в порівнянні зі стандартним ультразвуковим дослідженням при ранньому виявленні пухлин.

Метод компресійної еластографії дає лікарям важливу додаткову інформацію, яка допомагає у визначенні подальшої тактики ведення пацієнтів з новоутвореннями молочних залоз, щитовидної залози і м'яких тканин.

Інші новини