Пам’яті доктора Бернштейна

Є слова, які не хочеться вимовляти ніколи. Ось як ці. Але ми маємо повідомляти такі новини, навіть якщо вони дуже важкі.

27 січня на небі з’явилась ще одна зірка. Але сім’я LISOD стала меншою на одну людину...

Доктор Цві Бернштейн більше не з нами.

На жаль.

Для усіх нас це втрата, яку важко сприйняти і навіть усвідомити.

Усе своє життя він присвятив пацієнтам і пошуку методів лікування, що будуть мати результат. Медицина була його пристрастю. Він безперервно навчався. Ізраїль, Бельгія, Польща, США, Велика Британія, Франція, Швейцарія — це тільки ті країни, де лікар здобував знання і проходив стажування.

Більшу частину життя Цві Бернштейн працював у Ізраїлі — 17 років у Медичному центрі Рамбам, був національним координатором брахітерапії Ізраїлю, 9 років приймав пацієнтів в Італійському госпіталі в м. Хайфа.

2009 року доктор Бернштейн переїхав в Україну, в LISOD. Клінічний онколог, променевий терапевт, керівник напрямків клінічної онкології та променевої терапії LISOD. А ще — Учитель. Ми всі навчалися в нього мудрості, спокою, вмінню зберігати рівновагу і знаходити рішення навіть у тих ситуаціях, які здаються безвихідними. Наставник і куратор. Чудовий друг. Колега, поруч і разом із яким можна було зрушити гори.

Для нього не існувало неможливого. Це означало тільки те, що рішення не очевидне — і кожен такий випадок лікар сприймав як виклик. Він знав, як заспокоїти пацієнта та як налаштувати його на результат.

Зараз здається, що Цві Бернштейн працював в LISOD завжди. Він став неймовірно важливою частиною нашої родини. Неможливо повірити, що ми більше ніколи не побачимо його усміхнені очі. Не потиснемо руку. 

Дуже шкода і боляче, що все це залишилося в минулому.

Щиро сумуємо разом із рідними та близькими Григорія Борисовича та висловлюємо їм свої співчуття.

Світла пам'ять про доктора Бернштейна — назавжди в наших серцях.

 

***

Слова співчуття і підтримки надходять до нас з різних куточків світу. Медична спільнота сумує разом з нами.

«Дорогі колеги!

З жалем повідомляю про раптову смерть нашого дорогого друга доктора Цві Бернштейна, який помер у п'ятницю, 27 січня, у своїй лікарні в Києві, Україна.

Похорон відбудеться у Хайфі.

Ми всі будемо пам’ятати його високу професійність, жертовність, доброту, дружбу та відданість. Цві створив першу систему інтернет-зв’язку для EORTC ROG і AROME.

Пам'ять про нього залишиться в наших серцях».

Авраам Кутен, професор, голова Ізраїльської асоціації боротьби з раком

 

«Із сумом читаю ці рядки. Цві дійсно був чудовим колегою, хорошим товаришем і прекрасною людиною. Ми будемо сумувати за ним.

Прошу передати мої співчуття його родині та друзям».

Філіп Пуртманс, професор, експрезидент Європейської організації боротьби з раком (ЕССО)

 

«Дякуємо, що повідомили нам про раптову смерть Цві Бернштейна. Серед іншого ми пам’ятатимемо його участь у засіданнях EORTC ROG, його доброзичливість і внесок у роботу веб-сайту групи.

Я мав нагоду відвідати його в Києві десь 10 років тому, він дуже тепло мене зустрів.

Прошу передати мої співчуття його родині».

Вінсан Грегуар, к.м.н., почесний член FRCR (Iрландія), почесний член FRCR (Сполучене Королівство)

 

«Я щиро засмучений читати це повідомлення. Цві був великим другом AROME та середземноморських колег, з якими ми зустрілися в Неаполі і зблизилися з 2006 року!

Також у мене залишилися чудові спогади про час, який ми провели разом і королівський прийом, який він надав нам у Києві на Національному конгресі з радіотерапії. Я збережу теплі спогади про нього як про цілісну, добру, надійну та віддану людину.

Велика втрата для нас. Прохання передати мої співчуття його дітям і родині».

Язід Белкачемі, професор, к.м.н., завідувач відділення радіотерапії, керівник центру мамології ім. Анрі Мондора, APHP — Університетська лікарня Анрі Мондора

 

«Це шокуюча і трагічна новина. У мене залишилися найкращі спогади про дорогого Цві, я дуже його поважав. Його тепла особистість, усмішка та гострий, як бритва, інтелект зробили його свого часу надзвичайно цінним членом ROG. У нас багато спільних спогадів про щасливі моменти, і особливо зберігаю пам’ять про те, як він делікатно посміювався (Цві завжди був делікатним) над моїми спробами вимовити назви деяких не дуже відомих місць Росії, які я відвідав.

Мої щирі співчуття його родині та всім нашим спільним друзям у Хайфі».

Із смутком,

Девід

 

«Це жахлива і сумна звістка. Цві завжди був одним із тих динамічних, повних ентузіазму лікарів, які були готові допомогти іншим. Наша громада втратила друга і безцінну людину.

Щирі співчуття родині від мене та від імені всіх членів AROME».

З повагою, Джозеф Глігоров, к.м.н, професор медичної онкології, виконавчий директор Institut Universitaire de Cancérologie AP-HP. Sorbonne Université, віце-президент Національного коледжу викладачів онкології, регіональний координатор (Паризький регіон) отримання ступеня спеціалізованої освіти з медичної онкології, член INSERM U938 – Біологія та лікування раку, член SIRIC Curamus & CLIP2 Galilée

Інші новини