Оперувати правильно і красиво — Андрій Жигулін виступив із доповіддю в Дюссельдорфі

Сьогодні в світі боротьба з раком молочних залоз вийшла на новий рівень. Паралельно з онкологічним лікуванням вирішуються соціальні проблеми — питання збереження якості життя пацієнток. Тільки такий комплексний підхід призводить до успішного результату. Не секрет, що багато жінок, навіть помітивши тривожні симптоми, відкладають візит до лікаря через острах втратити груди. В Україні проблема стоїть особливо гостро: у 16,5 тисяч жінок рак молочних залоз (РМЗ) діагностують щорічно, і часто хворобу виявляють на пізній стадії. У такій ситуації змінити стан речей може активний розвиток пластичної та реконструктивної хірургії, коли відновлення форми та об'єму грудей стає невід'ємною частиною лікування РМЗ.

Саме цій проблемі присвятив свою доповідь Андрій Жигулін на IV Міжнародній мамологічній конференції в Дюссельдорфі (Німеччина). Завідувач Центром сучасної мамології LISOD виступив спікером на одному з найбільших медичних форумів на запрошення голови Міжнародного симпозіуму з  молочної залози професора Крістофа Андре. Конференція в Дюссельдорфі зібрала провідних європейських фахівців в області естетичної і реконструктивної хірургії грудей. Представницький лікарський форум став платформою для відкритого обговорення різних аспектів операцій при РМЗ як з клінічної, так і з наукової точки зору. Цього разу в роботі форуму взяла участь велика українська делегація — сім хірургів з різних регіонів країни.

У доповіді Андрія Жигуліна «Особливості пластичної та реконструктивної хірургії в Україні» прозвучала інформація про незадовільний стан цієї галузі хірургії в нашій країні. «Нема сучасної системи підготовки онкологічних і реконструктивних хірургів, тому і якість хірургічного лікування часто страждає», — зазначив завідувач Центром сучасної мамології. Лшкар розповів колегам, що в LISOD з 2009 року діє спеціалізований центр, де відновлювальні та онкопластичні операції є обов'язковою складовою хірургічного лікування раку грудей. Андрій Жигулін представив слухачам результати такого лікування як онкологічні, так і естетичні; продемонстрував фотографії результатів після різних видів реконструктивних операцій. Лікарі з багатьох країн змогли переконатися, що в Україні є лікувальний заклад, де хірургія молочної залози поставлена на дуже високий рівень: у Лікарні ізраїльської онкології проводяться одномоментні реконструктивні операції, використовуються принципи пластичної хірургії для відновлення форми молочної залози при органозберігаючих операціях, застосовуються найменш травматичні методики .

Інші новини