Мистецтво малотравматичних операцій — на III міжнародному фестивалі ендоскопії та хірургії аплодують Майстру

Хірургія як мистецтво — таким був девіз III міжнародного фестивалю ендоскопії та хірургії. Грандіозний медичний форум пройшов у Москві за участю більше 1000 фахівців в області ендоскопічної хірургії та запрошених експертів з різних країн.

Імена експертів говорять самі за себе: професор Алесандро Репічі (Мілан, Італія), професор Рехан Хайді (Лондон, Великобританія), професор Маріо Марино (Турин, Італія), професор Йенс Тішендорф (Аахен, Німеччина), керівник департаменту інвазивної ендоскопії, гастроентерології та гепатології медичного центру в Тель Авіві Алаа Мельха (Тель Авів, Ізраїль), завідувач хірургічним відділенням абдомінальної онкології ФГБУ НДІ онкології Олексій Карачун (Санкт-Петербург, Росія), заступник головного лікаря з хірургічної роботи LISOD Сергій Байдо (Київ, Україна).

Відомий європейський лікар Сергій Байдо — майстер малоінвазивної хірургії, який дійсно перетворив цей щадний метод на справжнє мистецтво. Професіонал виконує обширні онкологічні операції за допомогою малотравматичного лапароскопічного доступу. Завдяки своїм винятковим знанням, досвіду і таланту Сергій Байдо — бажаний почесний гість на масштабніших світових медичних конференціях.

Не став винятком і III міжнародний фестиваль ендоскопії та хірургії. На фестивалі заступник головного лікаря LISOD виступив доповідачем, модератором, головою секції, хірургом, що оперував в інтерактивному режимі. Понад 700 фахівців 3 грудня спостерігали пряму трансляцію з операційної, обговорювали хід ендоскопічного втручання протягом усього процесу.

А вранці 4 грудня Сергій Байдо знову став за операційний стіл. Український лікар замінив президента Європейської асоціації ендоскопічних хірургів Маріо Марино, який не прибув на фестиваль. Сергій Байдо успішно провів лапароскопічну резекцію висхідної ободової кишки. Операція на кількох екранах транслювалася в конференц-залі. По закінченні складного хірургічного втручання учасники форуму зустріли Майстри оплесками.

«Пишаюся тим, що живу з Вами в один час і маю можливість дивитися Ваші операції!» — такі слова почув на свою адресу Сергій Байдо. Колеги вдячні хірургу за відкритість, за можливість отримати унікальні знання та вміння, якими Майстер щедро ділитися. Однак головними для Сергія Байдо завжди залишаються пацієнти. Адже серйозні професійні форуми проходять саме для того, щоб розширити можливості для пацієнтів — відкрити нові напрямки в медицині, які з часом повертаються до людей новими ефективними методами лікування.

Інші новини