Медицина майбутнього — у щоденній практиці

Уже багато років тому лікарі помітили: пацієнти з однаковим діагнозом і стадією захворювання можуть по-різному реагувати на одну і ту ж терапію. Комусь лікування допомагає і показує чудові результати, а хтось відзначає погіршення стану і прогрес хвороби. Чому так відбувається?

Вчені з`ясували, що причина полягає у відмінностях клітин раку у різних пацієнтів. Вивчення генетичних особливостей пухлини дозволяє лікарям обрати саме ті методи, які з найбільшою ймовірністю допоможуть вилікувати людину. Такий підхід до лікування називається персоналізованої медициною.

В останні роки зусилля науковців спрямовані на пошук нових препаратів, що будуть цілеспрямовано впливати на конкретну пухлину, блокуючи її рецептори, обмежуючи живлення і приводячи до загибелі злоякісних клітин. І в цьому напрямку є значні успіхи. Уже з`явилися ліки, які можуть ефективно лікувати деякі патології (рак молочної залози, пухлини шлунково-кишкового тракту, нирок, рак легенів, меланому тощо), виходячи з їх генетичного профілю. Крім того, розроблені спеціальні аналізи, які показують, до якого виду хіміотерапії найбільш чутливі клітини пухлини.

У Лікарні ізраїльської онкології LISOD персоналізований підхід обов`язково втілюється в індивідуальному плані лікування для кожного пацієнта. Вивченню
пухлини, її особливостей і рецепторів відводиться особливе значення, адже таке дослідження — основа для призначення подальшого лікування.

Для нас персоналізоване лікування — це можливість запропонувати кожному пацієнтові саме ті методи лікування, які можу дати найкращі результати. Завдяки
такому підходу ми точно знаємо, який препарат слід призначити перш за все, коли провести операцію, чи варто застосовувати хіміотерапію. Це медицина майбутнього, яка активно впроваджується в нашу щоденну практику.

Запишіться на консультацію:
0-800-500-110 — безкоштовно по Україні;
+38 (044) 277-8-277 — з 9.00 до 20.00 щоденно.

Інші новини