Майстер-клас Сергія Байдо — хірурги із Запоріжжя переймають досвід проведення лапароскопічних операцій при гінекологічному раку

Малотравматичний лапароскопічний метод повинен стати в світі «золотим стандартом» при лікуванні гінекологічного раку — про це говорять на багатьох міжнародних медичних форумах. Однак поки виконання таких операцій активно обговорюють професіонали з великих онкологічних центрів світу, в LISOD вже більше восьми років хірургічні втручання при раку яєчника, раку ендометрія і раку шийки матки проводять за допомогою лапароскопії. При цьому відкрито, щедро діляться досвідом з колегами. Майстер-класи відомого європейського фахівця, провідного хірурга Лікарні ізраїльської онкології Сергія Байдо вже давно стали традиційними. В операційній у нього часто «аншлаг».

Щоб отримати нові знання, побачити на власні очі, як працює Майстер, перейняти досвід проведення малотравматичних онкологічних втручань, приїжджають до Сергія Байдо хірурги з різних країн і різних регіонів України. Вже кілька днів присутні на операціях з приводу гінекологічного раку лікарі із Запоріжжя: завідувач відділення торакальної хірургії Запорізького обласного клінічного онкологічного диспансеру Олексій Колесник та хірург Іван Колесник.

«Ми побачили, як Сергій Байдо виконує за допомогою лапароскопічного методу об'ємні втручання при раку при раку яєчника, раку тіла матки, — сказав Олексій Колесник. — Це найвищий професіоналізм. Далеко не у всіх клініках, навіть європейських, проводяться такі щадні онкологічні операції при ураженні жіночої статевої сфери. Ми вдячні Сергію Байдо за те, що він завжди відкритий для колег. Мета нашого візиту досягнута: ми підвищили свій рівень, поліпшили навички»

Найголовніше, що такий обмін досвідом грає важливу роль для пацієнтів. Зокрема, при хірургічному лікуванні гінекологічного раку за допомогою лапароскопічного доступу пацієнтки отримують незаперечні переваги:  відсутність післяопераційних ускладнень і швидке відновлення організму. Жінки не тільки позбавляються від болю і тривалого періоду госпіталізації, але і можуть вчасно, не відкладаючи, продовжити лікування, наприклад хіміотерапію або радіотерапію.

Інші новини