Майстер-клас Сергія Байдо в Східному Казахстані — чому навчав колег відомий європейський хірург?

Успішно провести операцію і не завдати великої травми пацієнтові — це головні завдання сучасної хірургії. Їх вирішує лапароскопія — метод, при якому всі маніпуляції виконують через проколи, без великих розрізів. А при такому небезпечному і розповсюдженому захворюванні, як рак прямої кишки, застосування малоінвазивної методики може стати для пацієнтів питанням життя.

Тому вкрай важливо, щоб якомога більше хірургів у всіх країнах опановували лапароскопічний метод, особливо якщо мова йде про об'ємні онкологічні операції.

Саме для того, щоб поділитися досвідом малотравматичних операцій при раку прямої кишки з казахстанськими колегами, провідний хірург LISOD Сергій Байдо провів для них майстер-клас з лапароскопічної колопроктології.

Майстер-клас пройшов з 22 по 26 серпня в обласному онкологічному диспансері Усть-Каменогорська. Сергій Байдо прочитав лекцію про сучасну малоінвазивну хірургію та виконав разом зі східноказахстанськими колегами декілька складних лапароскопічних операцій з видалення злоякісних пухлин прямої кишки.

 «Все змінилося для пацієнтів з появою лапароскопії, — сказав Сергій Байдо. — І сьогодні вже не потрібно руйнувати черевну або грудну стінку, щоб видалити пухлину або уражений орган. Через декілька проколів можна ввести спеціальні інструменти і провести необхідні маніпуляції, а зображення внутрішніх органів ми отримуємо на моніторі за допомогою відеокамери, що дає багаторазове збільшення».

Про майстер-класі Сергія Байдо дивіться  репортаж з Казахстану.  

Майстер-клас Сергія Байдо в Східному Казахстані — чому навчав колег відомий європейський хірург?,фотогалерея (4 фото)

Інші новини