Лапароскопічну хірургію зазвичай називають «малотравматичною» і «мінімально інвазивною».

Це пояснюється тим, що такі операції проводяться через дуже маленькі розрізи, що неможливо при традиційній відкритій хірургії. Розрізи при лапароскопії зазвичай становлять 0,5—1 см, а при відкритій операції від 5—7 см і більше.

При лапароскопії через один із отворів до черевної порожнини вводиться спеціальна камера (лапароскоп), через інші — вузькі і довгі інструменти. Протягом всієї операції хірург маніпулює цими інструментами, спостерігаючи зображення на великому екрані, встановленому в операційній.

У Лікарні ізраїльської онкології LISOD всі операції на органах черевної порожнини проводяться за допомогою лапароскопічного доступу. Для онкологічних пацієнтів такі операції мають кілька важливих переваг.

Хірург проводить втручання дуже точно завдяки збільшенню зображення на екранах.

Під час однієї операції через кілька невеликих проколів можна видалити пухлину, частину органу або навіть цілий орган, лімфовузли.

Скорочується ризик виникнення кровотечі під час операції. Втрата крові, як правило, мінімальна.

Завдяки маленьким розрізам значно менше болю після операції. При традиційній хірургії пацієнти потребують знеболювання на період загоєння швів.

Ризик інфекції післяопераційної рани — мінімальний.

Оскільки немає великих швів, пацієнти практично не схильні до ризику виникнення післяопераційної грижі.

Значно скорочується період перебування в лікарні і відновлення пацієнта. Більшість прооперованих виписуються протягом декількох днів і можуть повернутися до звичного способу життя набагато швидше, ніж після відкритої операції.

Лікування раку — процес тривалий. Як правило, він включає не тільки хірургію, але й інші методи. У LISOD працює мультидисциплінарна команда професіоналів, серед яких — клінічні онкологи, хірурги, променеві й хіміотерапевти, медичні фізики та інші фахівці. Тактика лікування для кожного пацієнта визначається консиліумом лікарів. Завдяки цьому вибираються оптимальні методи і препарати для кожної людини. Це робить шлях до здоров'я комфортним і максимально коротким.

 

Запишіться на консультацію або діагностику:

0 (800) 500-110 — безкоштовно зі стаціонарних телефонів по Україні;

+38 (044) 277-8-277 — щодня з 09:00 до 20:00.

Інші новини