Лапароскопічні резекції шлунка — не ексклюзив, а стандарт. Сергій Байдо представив досвід LISOD на Всесвітньому конгресі ESMO

Рак шлунка — одне з найпоширеніших онкологічних захворювань. У чоловіків це злоякісне утворення зустрічається в два рази частіше, ніж у жінок. За даними ВООЗ, рак шлунка займає друге місце за смертністю серед чоловіків у всьому світі. Проблемі боротьби з пухлинами шлунково-кишкового тракту був присвячений 18-й Всесвітній конгрес ESMO.


Всесвітній конгрес ESMO став глобальною подією 2016 року для медичної громадськості. Форум проходив у Барселоні (Іспанія) з 29 червня по 2 липня. Провідні європейські лікарі обговорили всі аспекти лікування, діагностики та профілактики раку органів шлунково-кишкового тракту. Інноваційні методи представили понад 60 експертів з різних країн, у тому числі і видатний хірург, відомий в Європі і в світі фахівець в області лапароскопії Сергій Байдо.

Заступник головного лікаря LISOD з хірургічної роботи представив стендову доповідь, присвячену малоінвазивним операціями при раку шлунка. В черговий раз Сергій Байдо показав закордонним колегам, що для Лікарні ізраїльської онкології лапароскопічні гастректомії — не ексклюзив, а стандарт. Абсолютна більшість операцій (99%) при раку шлунка проводиться саме за допомогою малотравматичного, щадного доступу. При цьому відсоток пацієнтів, що видужали, не нижчий, ніж при виконанні «відкритих» втручань, і набагато нижчий відсоток ускладнень.


«Наш лапароскопічний досвід не повинен бути унікальним, ми повинні його тиражувати», — підкреслив Сергій Байдо.

Інші новини