Лапароскопічне лікування травм магістральних судин — Сергій Байдо доповідає в Празі

baydo2

Термін «лімфодіссекція» в онкохірургії означає видалення лімфатичних вузлів і клітковини в зонах реґіонарного метастазування. Таке видалення дозволяє точно визначити поширеність процесу, а також підвищити радикальність втручання і поліпшити результат лікування.

В ході великих онкогінекологічних операцій, зокрема тазової і парааортальної  лімфодіссекцій, існує ймовірність виникнення небезпечних ускладнень — травм магістральних судин. При цих ускладненнях багато хірургів, почавши операцію як лапароскопічну, переходять до традиційного методу (великого розрізу), що істотно збільшує травматичність втручання для пацієнта.


 На V Міжнародній конференції з радикальної хірургії в онкогінекології Сергій Байдо показав колегам з різних країн, що лікування травм магістральних судин можна проводити малоінвазивним щадним методом. Заступник головного лікаря LISOD з хірургічної роботи виступив із доповіддю «Лапароскопічне лікування травм магістральних судин під час тазової і парааортальної лімфодіссекцій» на найбільшому медичному форумі в Празі.

Празька конференція проходила 21 - 23 квітня і зібрала кращих фахівців з Франції, Німеччини, Данії, Польщі, Чехії, Італії, Іспанії, США, Південної Кореї, Туреччини. Україну представляли провідні хірурги Сергій Байдо та Дмитро Голуб. Сергій Байдо продемонстрував відео реальних операцій. Зарубіжні колеги змогли побачити на власні очі, як при майстерному володінні технікою лапароскопії проводиться лікування травм магістральних судин малоінвазивним методом. Для пацієнта це означає швидке відновлення організму після операції, відсутність болю і тривалої госпіталізації.

Інші новини