Краща онкопластика для українок — яскрава доповідь Андрія Жигуліна на конференції в Ноттінгемі

Що таке онкопластична хірургія молочних залоз? Це наука і мистецтво, майстерність лікарів і спеціальні методи, що зберігають красу жіночих грудей. Але, в першу чергу, це любов — любов до прекрасної половини людства, яка надихає кращих хірургів рухатися вперед, розробляти все нові і нові способи, щоб не тільки вилікувати рак, а й зберегти жіночність пацієнток.

Щоб жінка відчувала себе здоровою після лікування, вона повинна бути впевненої в собі, не відчувати жодного дискомфорту, не хвилюватися через зовнішній вигляд.

Саме цю проблему обговорили провідні фахівці світу на черговій конференції в Ноттінгемі (Великобританія), присвяченій онкопластичній хірургії раку молочної залози. Один з найцікавіших і значущих європейських форумів зібрав онкологів і хірургів з різних країн і континентів. Понад 400 лікарів взяли участь у конференції.

Разом з такими відомими хірургами, як Майкл Шефлан (Ізраїль), Дуглас Макміллан і Стівен Маккуллі (Великобританія), на конференції виступив і Андрій Жигулін — керівник Центру сучасної мамології LISOD. Це був один з найяскравіших виступів. Доктор Жигулін присвятив доповідь технікам хірургії раку молочної залози, які дозволяють зробити операцію практично невидимою: жіночі груди не міняють ні форму, ні розмір; відсутні будь-які рубці.

Андрій Жигулін: «У мене особливе ставлення до конференції в Ноттінгемі. Саме цей форум колись надихнув мене на заняття онкопластичною хірургією, настільки красиво, елегантно, вражаюче було представлене все, що робиться в Великобританії і в інших країнах світу. Я мріяв виступити на цій конференції, представити досвід Лікарні ізраїльської онкології, і сьогодні моя мрія збулася. Мій виступ не просто прийняли, а й високо оцінили колеги».

Інші новини