Хірургія, що дбає про пацієнта

Які операції можна виконувати лапароскопічно?

Багато людей уже після першого речення будуть здивовані, оскільки вважають лапароскопію методом діагностики, а не лікування.

Що ж, тоді це не єдиний цікавий факт, який ви довідаєтесь сьогодні.

Ще один факт: нині немає обмежень для лапароскопічної хірургії. Малоінвазивні техніки можна застосовувати при будь-яких захворюваннях черевної порожнини — як онкологічних, так і неонкологічних.

О, так! Чуємо вигуки з натовпу: «Та хіба хірург може нормально щось побачити через малесенькі розрізи?! Не смішіть! От великий розріз — інша справа, там хірург хоча б не відріже зайвого!»

А знаєте як насправді? Лапароскопічний хірург бачить операційне поле завдяки мініатюрним камерам, а зображення, яке виводиться на екран в операційній, — збільшене в десятки разів! Жодна традиційна техніка хірургії не забезпечує такої точності! Лапароскопічний хірург зберігає цілими найменші і найтонші прилеглі здорові структури, зокрема, нерви. Це дуже важливо для високої якості життя пацієнта в післяопераційному періоді.

«Ой, шрам — то й шрам! Нічого страшного! Головне — одужати!» — часто можна зустріти і таку думку.

Але перевага малоінвазивних втручань ще й у тому, що одужання настає значно швидше! Пацієнт не проводить в ліжку кілька тижнів. Не боїться кашлянути зайвий раз, щоб не розійшлися шви. Не страждає від нестерпного болю і не приймає жменями знеболювальні.

У день лапароскопічної операції або на наступний день людина починає ходити, займатися власними справами і виконувати спеціальні вправи! А за кілька тижнів повністю повертається до звичного життя — з деякими невеликими обмеженнями (наприклад, ми радимо не підіймати значної ваги тощо).

Під час війни це особливо важливо, адже бувають ситуації, коли втручання потрібно провести невідкладно і немає можливості надовго затримуватись в лікарні. В багатьох випадках лапароскопічна хірургія дозволяє пацієнтам уже на наступний день після операції їхати додому.

А щодо шрамів — то при лапароскопічній хірургії виконується кілька невеликих проколів шкіри. Деякі з них хірург може «заховати» в пупок або на місці слідів від попередніх втручань. Інколи операція проводиться через природні отвори в тілі — і таким чином втручання взагалі не залишає відміток на шкірі. Якщо сучасні технології дозволяють піклуватися не тільки про здоров’я, але й про естетику, то навіщо все ускладнювати величезними шрамами?

Таким чином лапароскопічна хірургія здатна розв’язати будь-які хірургічні задачі із багатьма перевагами для пацієнта.

Але є одне «але». Звісно.

Лікар, який проводить лапароскопічну операцію, має бути справжнім професіоналом. Інакше результат може бути зовсім не таким, на який хочеться сподіватися.

У LISOD працює хірургічна команда із величезним досвідом успішного проведення лапароскопічних операцій будь-якої складності. При ендометріозі, холециститі, пролапсі матки, апоплексії яєчника, кишковій непрохідності, гострому апендициті, сімейному поліпозі, фіброміомі, грижі, виразці шлунка, ожирінні, утвореннях нирок, а також при злоякісних пухлинах (рак яєчників, рак шийки матки, ураження печінки, рак нирки, рак сечового міхура, колоректальний рак, рак матки, позаорганні пухлини черевної порожнини тощо).

Очолює хірургічну команду хірург, онколог, заступник головного лікаря з хірургічної роботи LISOD кандидат медичних наук Сергій Байдо. Він — людина з унікальними знаннями. Фахівець, для якого не існує неможливого. Справжній Майстер лапароскопічної хірургії! Профі, який може оперувати будь-які внутрішні органи — не обмежуючись, наприклад, гінекологією або урологією.

Тож якщо перед вами стоїть потреба «лягти під ніж» — обирайте сучасні технології і фахівця із бездоганними знаннями.

Запишіться на консультацію в LISOD:

0-800-500-110 — безкоштовно по Україні;

+38-044-277-8-277.

Інші новини